Légy a levesben: főzéslecke Fidesz közeli cégeknek

2012. szeptember 2. 18:02 2012. szept. 2. 18:02

Vihar előtti csend jellemezte a tanév előtti utolsó hetet, a nagy kérdés, hogy mit fognak enni az iskolások, tanulásra vagy lelépésre ösztönöz-e az emigránsok zenekar. A zsolnays milliókról még mindig nem akarnak nyilatkozni.



Az új közétkeztető cég színre lépése (na meg a sokmilliárd forintos biznisz) hozta magával a kérdések tömkelegét. A közbeszerzést után született egy feljelentés, és most már lassan már ott tartunk, hogy kérdés, tudnak-e egyáltalán főzni, és ha igen, akkor hol, mivel konyhákat zárattak be. A városi médiában meg sírtak egy sort, hogy hát hogy néznek ki a konyhák, az előzőek elvitték ami az övék volt, hát ez skandalum. Most neki kell vásárolni eszközöket, lassan elkezdjük sajnálni a Hungastot, hogy az évi másfél milliárd forintos üzletért még neki kell beruházni. Ha telezokogtuk a zsebkendőnket, az azért jusson az eszünkbe, hogy állításuk szerint nekik van már rutinjuk a nagyüzemi főzésben, akkor ne rinyáljanak, hogy jajj nincs olyan konyha, amilyet szeretnének. Mert igen, a főzéshez konyha kell, és ha sütit akarok, akkor veszek egy rohadt turmixgépet, mert az előző bérlő elvitte a sajátját. A bérlő már csak olyan,hogy nem hagy ott semmit. Ezt bárki tudja. Ha ez őket meglepetésként érte, akkor ott komoly gondok vannak, és el kell gondolkodni azon, hogy ki és miért hirdette ki nyertesnek a céget. Amúgy meg az első héten minden kiderül. Ha van kaja mindenkinek és ehető is, akkor boldogság van, ha nincs, akkor meg el lehet húzni vissza a fővárosba gyakorolni a nagyi konyhájában a paprikás krumplit.
Augusztus 23. óta várjuk Páva Zsolt válaszát arra a kérdésünkre, hogy vajon milyen okból vehetett igénybe a pécsi önkormányzat az állam által célzottan a Zsolnay Negyed és a Kodály Központ fenntartására küldött 250 millióból 160-at. A dolog azért is ciki, mert a helyettes államtitkár szerint csak a két intézményre lehet fordítani a támogatást. Ez azért elég necces, hiszen az a polgármester ült ott a helyettes államtitkár asszony mellett, aki korábban őszintén elmondta, hogy a céltámogatás egy tészebizony egyáltalán nem a Zsolnay Negyedre ment el. Nem meglepő módon most meg lapít és nem érti, hogy tehetnek fel egyáltalán ilyen kérdést.

Hazánk csodája is Pécsre érkezett vasárnap. No nem az azeri baltás gyilkos, hanem a köpenypárti Hoffmann Rózsa. Ha bokszolna egyet Pokorni Zoltánnal, akkor az államtitkárt úgy lehetne felkonferálni, megjött az egyetemisták réme! A jogászok pallosa! A nemzet tesise! A köpenykirálynő! Az élő kommunista nosztalgia! A vörös sarokban: Hooofffmannn Róóóózsa!
Miközben az Immigrants (emigránsok) és az ECCPECC (kimehetsz) zenekarok koncertjeivel ünnepeljük a Magyarországot elhagyó fiatalokat, azaz a tanév kezdetét, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az iskolaköpeny újbóli bevezetéséről elmélkedik, és mintegy mellékesen közli, hogy jövőre megszűnik az államilag támogatott jogi és gazdasági képzés. Mindez nem egy abszurd dráma, hanem Magyarország elhülyülésének újabb, hétköznapi állomása, ezúttal pécsi helyszínnel.