Megint sumákolt a pécsi Fidesz házi propagandalapja

2018. június 1. 12:15 2018. jún. 1. 12:15

Tucatnál több alkalommal frissítette a pécsi önkormányzat hírportálja a szalántai repülőgéptragédiáról szóló cikkét csütörtökön. Tippeljen, hogy a pécsi adófizetők pénzén fenntartott portál vajon mely, a baleset után gyakorlatilag közvetlenül tudható információt felejtette el közölni nagyjából egy napig az amúgy nagyra becsült olvasóival!

Számtalanszor frissítette a Pécsma, a lap, amely elvileg a pécsi adófizetőket szolgálja, gyakorlatilag mindenképp az ő pénzükből, a csütörtöki tragikus repülőbalesetről szóló cikket. Volt minden, helyszíni fotók, Páva Zsolt polgármester részvétnyilvánítása, rendőrségi megszólalás, toronyóra lánccal.

Egyetlen apróságot egyetlen egyszer sem sikerült leírni a mindig nyertes pécsiek információval való kiszolgálására hivatott tollforgatóknak a tragédia napján: hogy az évek óta nagy garral belengetett, szerdán bokrétaünneppel villogó, Pécset a gazdaságtalanság mocsarából megmenteni hivatott Magnus Aircraft gépében égett benn két ember.

A cikkben végül csak péntek délelőtt került bele a Magnus közleménye, melyet egyébként csütörtök késő délután már közzétett az MTI.

Ugyanarról a Pécsmáról beszélünk, amely nemrég egy főtéri civil tüntetés középpontjában állt, amelyen meglehetősen szókimondó módon illették kritikával a lap nyomtatott testvérét, és amelynek főszerkesztőjét már személyesen szólították meg aktivisták a városi médium köztéri plakátjain.

Talán azért, mert a pécsieknek joguk van az információhoz, ha már fizetnek érte.

Például joguk lenne tudni azt is, milyen zűrös a Magnus Aircraft háttere:

Zűrök és kérdőjelek a kétmilliárdos támogatással megdobott repülőgépprojekt körül

Pedig ez az „év beruházása" Pécsett, ám amint közelebb mentünk a projekthez, furábbnál furább dolgok derültek ki. Repülőgépgyártó üzem alapkövét tették le augusztus 26-án a pogányi repülőtér szomszédságában, Pécstől tíz kilométerre. Az összesen 5,1 milliárdos beruházás - amelyet az évtized legnagyobb baranyai fejlesztéseként aposztrofált a pécsi városvezetés - jelentős, de nem a legnagyobb részét a magyar állam állja: a kormány 2 milliárd forinttal szállt be az üzletbe.