Megőrülsz: a pécsi önkormányzati lap MAJDNEM az összes polgármesterjelöltet bemutatta

2019. október 3. 09:12 2019. okt. 3. 09:12

Nem fogod elhinni: az adóforintodból fenntartott önkormányzati hetilapnak, amit minden pécsi háztartásba bedobnak, az induló 5-ből 4 pécsi polgármesterjelöltet sikerült bemutatni. Már ha bemutatásnak számítanak az „Ön mivel ekézné az ellenzéki összefogás jelöltjét” jellegű mondatok. Na és azt kitalálod-e hamar, hogy ki maradt ki az újságból?

Saját mércéjével mérve is mélyet repült legfrissebb számával a pécsi önkormányzati Pravda. Az adófizetők pénzén fenntartott cég által kiadott Pécsi Hírek sem tudott elugrani a közelgő választások előtt: megszólaltatták szinte az összes Pécsett induló polgármesterjelöltet. A következő módon:

Vári Attilánál, a Fidesz jelöltjénél látszott, hogy kérdéseket sem tettek fel, helyette komplett részleteket emeltek át a mostanság a pécsi féknyúz-rekorder dicstelen szerepében tetszelgő Pécsi Újságból.

Hagyományos értelemben vett interjút készítettek másik három jelölttel: Komáromi Istvánnal, Pap Andrással és Kóbor Józseffel. Akik egyebek mellett a következő mélyen szántó kérdéseket kapták:

„Erőteljes anyagi támogatást kaphat az MSZP-től és a DK-tól is a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltje. Önnek milyen eszközei vannak, hogy bemutatkozzon, elmondja elképzeléseit a választóknak?”

„Mi a véleménye azokról, akik elrejtik pártjukat a szavazólapon?” (Komáromi)

„Miként vélekedik arról, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület mögött álló pártok a szavazólapon nem vállalják magukat, Ön pedig egy ilyen helyzetben próbál valóban függetlenként versenyezni velük?

„A baloldalról nyilvánvalóan támadások érik...” (Pap)

„Mi a véleménye arról, hogy a Péterffy Attila mögött álló legnagyobb politikai erő, Gyurcsány Ferenc pártja és liberális helyi médiája már előre Önöket vádolja, ha az ellenzék nem fog nyerni?”

„Mit szólnak ahhoz, hogy Pécsnek még mindig olyan ügyekkel kell szembenéznie, amelyeknek a gyökere bőven a szocialisták idejéből származik?”

„És mit szól ahhoz, hogy van olyan jelöltje a Mindenki Pécsért Egyesületnek, amelyik (így, hogy amelyik, érted????) még a nevét sem meri vállalni...” (Kóbor)

Egyértelmű, nem? A rágalmazásért jogerősen elítélt ember vezette propagandaszennylap, ami, és, akkor idézzük őket: amelyik főszerkesztő ellen egyszer már tüntettek Pécs főterén, nagyjából úgy tudja bemutatni a 0 és 2 százalék között esélyes jelölteket, hogy azok mit gondolnak az ellenzéki összefogásról és annak jelöltjéről.

Vártunk volna pár kérdést azzal kapcsolatban is, hogy a Fidesz jelöltjével kapcsolatban lassan naponta esnek ki mutyigyanús csontvázak a szekrényből, de a saját magának TAO-támogatást jóváhagyó, az amúgy életmentőnek szánt EKG-mérésekkel saját üzlettársa cégét megbízó, de az eredményért a jelek szerint nem nagyon törődő Várival kapcsolatban valahogy egy kérdés sem merült fel a választást amúgy nem, vagy legalábbis aligha befolyásoló jelöltek felé.

Persze megkérdezték Péterffy Attilát is, aki egy sajtótájékoztatón elhangzottak alapján valamilyen félreértés vagy technikai malőr miatt nem tudott időben reagálni. A lap igen becsületes módon azért vele is foglalkozott. Ebből megtudhatjuk, hogy egyebek mellett ilyen kérdések várták (volna) a jelöltet:

És kiderült az is, hogy a Mindenki Pécsért lemondta a sajtótájékoztatóját. Ja nem, csak későbbre halasztotta.

Már nem ámulok és bámulok. Már csak szánakozok azon, hogy emberek, akik eredetileg újságírók voltak mire képesek, ha az állásukért küzdenek. Azt, hogy nincs lejjebb, le sem írom, mert még egy ilyen fantasztikus sajtótermék még megjelenik a választások előtt.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP