Mitől viszket ennyire a Fidesz-közeli médiavállalkozó és csapata?

2021. október 5. 10:06 2021. okt. 5. 10:06

Miközben újabb ügyben kezdett nyomozni a rendőrség, amelyben a Pécs Aktuál nevű Fidesz-közeli lap kiadója is érintett, a médiavállalkozó újságja egyre idegesebb hangot üt meg, ami a pécsi önkormányzati átvilágítást illeti. Pedig, ha van fontos üzenete a cégek és intézmények átvilágításának, akkor az az, hogy egyszer mindenre fény derül.

Mai hír, hogy a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása nyomán újabb ügyben rendelt el nyomozni a rendőrség. A PécsMa információi szerint ezúttal egy olyan médiaszerződés ügyében vizsgálódnak a hatóságok, amelynek az összege hirtelen a duplájára nőtt, miközben a cserébe biztosított tartalom meg csökkent. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Nem ez az első ügy a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágításakor előkerült ügyek sorában, mi a Fidesz köreihez egészen jól köthető pécsi médiavállalkozó nevéhez is kötődik. Egy hozzá fűződő szerződés miatt menesztették a ZSÖK volt vezetőjét, majd nyomozás is indult az ügyben, de neki sikerült 15 évre ingyen hozzájutnia Pécs központjában egy kávézóhoz is, ami az üzleti életben szintén olyan példátlan mázli, hogy megért egy nyomozást.

És, milyen érdekes, most éppen ennek a médiavállalkozónak a lapja tűnik napról napra idegesebbnek a pécsi átvilágítás ügyében is. Láthatóan rettenetesen izgulnak azon, hogy vajon mi mindent dob még fel az átvilágítás. Miközben azt latolgatják, hogy az átvilágítást végző ügyvédek mennyit kaszáltak, és miért pont annyit és hogy ebből mennyit „osztottak vissza”.

Mindenki magából indul ki, ezt tudtuk eddig is. Az átvilágítás egyébként kötött áras volt, és az egyik eredménye éppen a korábbi haveri ügyvédek díjának gyökeres mérséklése.

Ez a véget nem érő viszketegség viszont a portál részéről teljesen érthetetlen. Hiszen, ha van még ügy, amiben érintett lehet Orbánnak ez a Pécsre kinyújtott kicsi keze, arról csak tudnak már, alanyi jogon. A többi meg úgyis kiderül. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Szerző: A.Pécsi.Proli