Nagy Csaba papírból ekézte az ellenzéki önkormányzatokat a Parlamentben

2020. június 9. 13:27 2020. jún. 9. 13:27

Soltész Miklós államtitkár lelkesen szekundált az esethez.

Facebook-oldalán számolt be arról június 9-én Nagy Csaba baranyai fideszes országgyűlési képviselő (volt pécsi alpolgármester, volt megyei önkormányzati elnök), hogy felkérdezte a kormányt a következő témában: "Miként működnek közre a válságkezelésben az ellenzéki önkormányzatok?"

De a papírból felolvasott gondolatok után a kérdés megválaszolást nem nagyon hagyta meg a kormánynak Nagy Csaba, hanem továbbolvasva arról beszélt, hogy míg a kormányzat hogy segítette a lakosságot, addig a baloldali önkormányzatok fizetéscsökkentést, kirúgásokat és egyebeket hoztak a polgárok nyakára - és itt "szemléletes" példákat hozott, de baranyait nem említett.

A nagy felkérdezésre méltó partner, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár válaszolt, aki nem volt rest, és pár "galádságot" sorolt fel, amit szerinte a baloldali önkormányzatok tettek a járványhelyzet alatt. Karácsony Gergelyt például "tutyi-matyinak" titulálta, majd a Parlamentben is "óbégató" anarchista baloldalt emlegetett.

Nagy Csaba egy viszonválaszban tette fel a cseresznyét a tortára, miszerint a 2021-es költségvetés sokkal nagyobb támogatást ad az önkormányzatoknak, és a kormány a kis- és közepes vállalkozásoknak is nagyban segíti, Soltész még epéskedett egy sort a viszonválasz viszonválaszában, majd szerencsére vége lett a kormánypárti kutyakomédiának.

Halkan felidéznénk, hogy a kormány az önkormányzatoktól idén elvette a gépjárműadó náluk maradó hányadát a járványhelyzetre való tekintettel, ez Pécs esetén közel félmilliárd forintot jelent. Ez jövőre sem lesz másképp a jelek szerint. Emellett a 2021-es költségvetési javaslat szerint az önkormányzatok a jövőben nem költhetnek az iparűzésiadó-bevételből dolgozói bérekre.

 

Címlapi kép: részlet a videóból

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP