Nem hoztak fideszes polgármesterjelöltet a nyári napsugarak

2019. június 5. 11:02 2019. jún. 5. 11:02

Jóllehet nem is fognak még jó darabig. Bárki is lesz a jelölt, nem sietnek kitenni a perzselő pécsi napra. Nem is csodálkozunk rajta.

A napokban még akár el is dőlhet, hogy ki lesz Pécsett a leggerincesebb európai kormánypárt polgármesterjelöltje.

Ám az is körvonalazódik, hogy egyhamar, hivatalosan nem jelentik be. Bár az EP választások előtt még arról volt szó, hogy itt kérem jelölt lesz. Aztán Pécsre igen hirtelen, forró szárnyakon beszökött a nyár, és mégse lett. És meglehet, hivatalosan július közepéig nem is lesz.

Mert hát egy olyan demokratikus párt esetében, mint a Fidesz, az országos választmány hozzájárulása nélkül még egy hagymás böfögést sem lehet elengedni, nem hogy polgármesterjelöltet állítani.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy most már nagyon hamar kiderül, ki indul Pécsett a kormánypárt színeiben, csak éppen kampányolni nem fog. Vagy hát nem úgy.

Na de legyünk őszinték: amekkora programkavalkádot kaptunk az elmúlt ciklusokban a Fidesztől úgy helyben, mint országosan, igazán kár lenne azt a rengeteg időt és energiát belefektetni. Azt hogy

- folytatjuk (hogy mit, azt inkább le sem írom)

- ha nem folytatjuk, akkor a Fidesz-kormány alatt jaj a városnak

igazán el lehet mondani pár nappal a választások előtt is.

Arról meg nem is beszéltünk, hogy a kormánypárt színeiben indulni Pécsen, a siker városában akkora elképesztő megtiszteltetés, hogy minden egyes nap, amit ebben a megtisztelő és csodálatos posztban tölthet az ember újabb szög a dicsőség aranyozott koporsójában.

Forrás: Gót