Operetthadsereg, jobbágyalkotmány - senkit sem hagyunk a gödör szélén

2013. március 17. 16:30 2013. márc. 17. 16:30

Elcseszett hét volt ez, főleg a vége: az impotens, nyomorult kormány miatt ezrek rekedtek autópályákon. Azok az osztrákok segítettek, akiket politikai beszédekben még illik '48 miatt pocskondiázni.



Az, hogy a hét legnyomorultabb híre a baranyai al-fő fidesznyik, Pohl Marietta nevéhez kötődik, végül nem rajta múlt. Beszédet mondott volna a szentem, csak nem ért oda , de azért felolvasták helyette, szerencsére. Hogy a borzasztó osztrákok így, a rémes unió úgy. Azt maga sem vette észre, hogy nem ért oda az ünnepségre a hó miatt. Amit a szörnyű osztrákok segítettek eltakarítani.
Amikor a sógorok átlépték a határt, menten erősítést kértek. Nem, nem 1848-ban járunk, hanem 2013-ban, amikor a Fidesz még a havat is röghöz köti. Ezrek rekedtek az autópályán, volt, aki majdnem ott szült. Rajtunk röhög Európa, és még a manapság nem túl militánséként ismert osztrákok is operetthadseregnek nevezték itthon professzionálisnak mondott haderőnket.

Ez van, a hóból mentés macerásabb, mint a Jedi lovagok összefogdosása, a neten csühög a mémgyár. Ebben - és tényleg csak ebben - sokat segített a Belügyminisztérium sms-e, amelyet értelmezni épp olyan nehéz volt, mint az okát megfejteni.

A hétvége fényében már smafu, hogy a hó leple alatt olyan alkotmányt fogadott el a Fidesz, hogy a fal adja a másikat. Kedves olvasóink lassan búcsút mondhatnak az ilyesfajta írásoknak és a szabadság madarának is.

Szerencsére bölcs és előrelátó kormányunk - lásd még időjárás előrejelzés és hó-eltakarítás - legalább nem sértődékeny, igaz, a baranyai kormányülést legott lemondták, miután Harkányban nem az ő jelöltjük győzött. A kis buták: csak a havat kellett volna megvárni. Az meg végképp érthetetlen, hogy miben bíznak a pedagógussztrájk ügyében: pofás megállapodást kötött a PDSZ és a KLIK, de nem, a kormánynak csak az időhúzás jó. A pedagógusoknak is, hóban szar lett volna sztrájkolni, tavasszal sokkal jobb lesz.

Addig sem kell majd az egyre drágább Hungastos iskolai kaján élnie gyereknek és tanárnak. A városvezetés ügyesen megoldotta: emeltek a nyersanyagnormákon, így a szülő még többet fizet, a város jobban jár, a gyerek meg fintorog, mint eddig. Rendesen aládolgozik a Fidesz a közétkeztető cég elleni tüntetésnek, szó se róla.

Hja, és Szaniszló, meg a Balog-díj? Ehh. Erről inkább ne is.

Ne legyen ilyen hetünk mostanában. Akkor inkább Matolcsy meg Szijjártó.