Orbán új közellenséget talált magának: itt az oltásellenes ellenzék

2021. március 24. 13:51 2021. márc. 24. 13:51

Az ellenzék oltásellenes. Ezt halljuk éjjel, nappal, minden hullámhosszon. Mintha kötelező volna ezt mondaniuk a kormányzati megszólalóknak, enélkül nem lenne hitelük Orbán Viktor előtt. A korábbi ellenségek kifújtak, a migránsokkal már csak néhány falusi öregasszonyt tud ijesztgetni a kormány, Gyurcsány és Soros ellenségként lejárt lemez, a brüsszeli bürokraták messze vannak. Most megint van kivel riogatni Mari nénit Békésborzadályon és Józsi bácsit Rémrettentőn.

Az ellenzék természetesen nem oltásellenes. Tudja ezt minden kormánypárti megszólaló, mégis minden alkalommal felböfögik ezt a hazugságot. Békeidőben talán nem is volna ezzel baj, politikusok, onnan lehet tudni, hogy hazudnak, mert mozog a szájuk. Hanem hát ott van Müller Cecília, aki eredeti szakmája szerint orvos volna, jelenleg országos tiszti főorvos. Neki nem volna muszáj minden aljassághoz a nevét adni, ő kikérhetné a szakma nevében, hogy ebben az országban politikai alapon oltásellenesnek nevezzék azokat, akikről egyébként minden beszámítható ember tudja, hogy az oltás pártján állnak.

Az ellenzék nem oltásellenes, csupán azzal nem ért egyet, ahogy a kormány a járvány elleni védekezést kezeli. Hogy kisajátítja az eszközöket, mert így akar politikai tőkét kovácsolni mindnyájunk közös nyomorúságából. Legutóbb a szombathelyi önkormányzat által felállított oltópont kapcsán mutatta meg Orbán Viktor kormánya, hogy magasról tesz a nemzeti összefogásra, s a hangzatos lózungok ellenére, nem az emberek élete fontos a számukra. Nem engedélyezték a már elkészült oltópont megnyitását, majd helyette nyitottak egy másikat, alig háromszáz méterre az önkormányzat által felállítottól, majd cinikusan kinevezték oltóhelynek.


 

És mindmáig nem válaszoltak arra a kérdésre, vajon miért kell a világon nekünk a legdrágábban beszerezni a kínai vakcinákat. Miért muszáj egy frissen alapított közvetítőcéget közbeiktatni, s ezzel jelentősen megdrágítani az amúgy sem olcsó kínai oltóanyagot?

Nemcsak erre a kérdésre nincs válasz, de a többire sem. Ha mégis írnak valamit, abban sincs köszönet. A Magyar Orvosi Kamara egy nagyon tisztességes, alapos, szakmailag színvonalas javaslatcsomagot juttatott el a kormányhoz a járvány további kezelésére. Rövid válasz érkezett a minisztériumtól, azt írták a javaslatokra válaszként, hogy a MOK vegye rá az orvosokat, álljanak az oltás pártjára.

Mintha eddig nem ott álltak volna. Mintha nem a kormány bénázta volna el a védekezést, nem ők mutatták volna be a tömeges oltásnak nevezett szomorújátékot. Ősszel Orbán még azzal dicsekedett, hogy a járvány elleni védekezés sikerességét a halottak számában lehet mérni. Mostanában erről semmit sem hallani. Nem véletlenül: az egymillió emberre jutó halottak számában világelsők vagyunk. Hétfőn Ausztriában 15 ember halt meg a koronavírus következtében, Magyarországon 252.

Van kérdés, pajtások?

 

Forrás: Hírklikk