Örül a Fidesz a megyei fejlesztéseknek - azt lehagyták, hogy az Uniótól jött a pénz

2018. december 4. 09:00 2018. dec. 4. 09:00

Szponzorált tartalomban villog a Baranya Megyei Önkormányzat fideszes elnöke, a cikkben pedig a rengeteg TOP-os fejlesztést méltatják a fideszes országgyűlési képviselők. Hogy abban a körzetben mi a helyzet, ahol Mellár Tamás nyert, az nem derül ki a cikkből. Mint ahogy az sem, hogy a pénzek zöme uniós forrásból érkezett.

Hosszú cikkben fényezi magát a Baranya Megyei Önkormányzat fideszes elnöke, Madaras Zoltán, hogy Baranyában milyen fejlesztéseket is valósított meg TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásokból. A megyébe ebből a keretből ugyanis 36,5 milliárd forint érkezett különféle beruházásokra és egyebekre, mintegy 23 milliárd forintot (179 projektből 119-et) a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal menedzsel.

A dicshimnuszhoz azon baranyai fideszes országgyűlési képviselők is csatlakoztak, akik egyéni körzetből kerültek be a Parlamentbe. Így Nagy Csaba (korábbi megyei elnök), Hargitai János és Hoppál Péter is elmondhatták, hogy mi minden lett felújítva, megépítve, átadva ebből a pénzből az alájuk tartozó választókerületből.

Ám a nagy ömlengésből és projektek emlegetéséből valahogy kimaradt a Pécs 1-es egyéni választókerület: ezt ugyanis tavaszi országgyűlési választáson nem a fideszes Csizi Péter, hanem Mellár Tamás nyerte meg függetlenként.

A baranyai kormánycsapat úgy tesz - már nem először -, mintha Pécs és környékének egy része legalábbis a Zóna lenne a Sztalkerből.

Azt meg már csak mintegy érdekességként említjük, hogy a cikkben egyszer sem szerepel az Európai Unió, holott a fejlesztésre szánt pénzek bizony onnan csordogáltak javarészt. De azért jó dolog más hímtagjával verni a csalánt.