Pálffy Ilona: bonyolulttá teszi a szavazást, hogy sok jelölt neve lesz egy szavazólapon (!)

2019. augusztus 13. 15:03 2019. aug. 13. 15:03

Mindez a nemzetiségi választás miatt is lesz, legalábbis erről magyarázott a Nemzeti Választási Iroda vezetője egy rádióműsorban.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke két hónappal az őszi önkormányzati választás előtt már nekiállt sugalmazni, hogy bizony lassú lesz a feldolgozás a voksolás éjszakáján, emiatt várni kell majd. 

No de milyen indokokkal, az páratlan:

"A nemzetiségi választás le fogja lassítani a szavazást, ezért nem lesznek meg gyorsan az eredmények október 13-án, de a Nemzeti Választási Iroda elnöke az InfoRádió Aréna cím műsorában megígérte, hogy nagyon igyekeznek majd. (...)"

"Bonyolulttá teszi a szavazást, hogy egy-egy szavazólapon sok jelölt neve szerepel majd – magyarázta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. (...)"

"Hogyha csak három szavazólapot kap a választópolgár, már akkor is nehéz lesz neki eligazodni rajta. Amikor 37 jelölt vagy 25 lista közül kell választani, ezeket a nagy szavazólapokat elolvasni, kezelni, kitölteni nem egyszerű."

- magyarázta a választási iroda elnöke az Infostart.hu cikkében.

Pálffy Ilonának teljesen igaza van, elég lenne egy lista a Hazafias Népfronttal meg egy másik, amin csak Kádár János neve szerepel. 

Őrület.

Forrás: Pécsi STOP