Példásan megbüntette magát a Fidesz?

2019. március 21. 15:25 2019. márc. 21. 15:25

Te sem érted, hogy akkor mi is történt az Európai Néppárt és a Fidesz között? Akkor most elmesélem neked három percben.

Mátyás király tudta, hogy Bivalyvég Szittyaszottyon nagy bajok vannak. A helyi bíró megdézsmálja a királyi bevételeket, de a népnek semmit se hagy belőle, mind a pereputtya között osztja szét. Szép hely volt Bivalyvég Szittyaszotty, de bíz a nép nem volt boldog. A bíró napjában többször kidoboltatta, hogy Bivalyvég Szittyaszotty a legszebb hely Mátyás királyságában, a legjobb hely Mátyás királyságában, aki mást mond, mind kurvafia német, vagy még rosszabb. Az éhező nép így az unott hangon kántáló kisbírótól tudta meg, milyen jól is él, miközben lyukas gatyáját fútta a meztelen talpa alatt zenélő kopár szél. De nemigen törődött vele, mert tudta, a kisbírótól azt is, hogy ha betör az országba a mór, még ezt a szelet is elfogják a szittyák elől, meg beletúrnak majd minden lyukas gatyába is, világ csúfjára.

Közben a bírót, a lányát, a vejét, a lisztet tubákoló tanácsadóját, kedvenc kalmárjait aranysujtásos szerszámos lovak húzta bársonnyal bélelt hintók hordták a közös gulyásevésekre, színarany karpereces kacsók szórták széjjel a szaros pelenkát. Még tovább szította a bajt, hogy a bíró meg a pereputtya rusnya dolgokat hordtak össze Mátyásról, obszcén rajzokkal firkálták tele a falakat, és csak akkor mosták le úgy, ahogy, amikor Mátyás éppen Bivalyvég Szittyaszottyra utazott.

De Mátyás azt is tudta, hogy közeleg a koronás fők közötti nagy harc Európában, példát is, de egységet is kell mutatnia. Főtt, főtt a levében Mátyás, majd a bíró – nem a Bivalyvég szittyaszottyi, hanem egy másik – okos lányáért küldetett.

No ide figyelj, te lány – mondá Mátyás. - A múltkori ajándékos feladványt jól megoldottad, de az lófitty volt. Ide vigyázz hát! A Bivalyvég szittyaszottyi bírónak bűnhődnie is kell, meg nem is. Húzzák is deresre az ország népe előtt, meg ne is. Kemény is legyen a büntetés, meg nem is. Én azt mondhassam, én szabtam ki rá, ő meg azt, hogy magának kérte, mert szereti, ha megszégyenítik, meg ha kicsit fáj az ülepe. Nekem is legyen igazam, meg neki is, az én híveim is elégedettek legyenek meg az övéi is. Együtt is maradjon az ország, meg ne is. Ja, és az egész mesét a hülye is elhiggye, meg az okos is.

Valahogy így történt ez a Néppárt és a Fidesz között az EP választások előtt. Mert egyik se különb a másiknál, így aztán meg is érdemlik egymást, meg nem is.