Szia, szia ötvenes évek uram!

2019. augusztus 13. 12:08 2019. aug. 13. 12:08

 Bár ma még minden meglehetősen szar, nemsokára minden nagyon fasza lesz. Nem hiszed? Akkor csekkold te is, hogy mi újság a pécsi Pravdákban, Pravdákokban. Már nem kell sokáig féllábon állni, és őrületesen teljesen jó lesz minden. Bár még csak kedd van.

Őrület, hogy nem csak a hepiszánsájn köszöntött be Pécsett, bár a központi pártbizottság jóvoltából hamarosan hűsítő lehűlés csempész párát a pécsi munkásosztály tömött bajuszára.

Hanem itt kérem Agyarország, Vulgária délvidéki kis ékszerdoboza és környéke is épül, szépül és fejlődik. Hamarosan. Már a küszöbön áll. Most már tényleg nemsokára, sziahölgyemuram, már csak egyetlen egyszer kell megint a Fideszre szavazni, és annyiranagyonjólesz minden, hogy azt is elfelejted, hogy igazából már tíz éve mocsok szar az egész.

Hát nem hiszed? Hát nincsen agyad? A helyi Pravdák, Pravdákok akkor is irányt mutatnak, egyet se félj. Nézd csak:

A pecsma.hu címlapja

Ugye?

„Az M6-os autópálya meghosszabbítása már jó ideje napirenden van, most újabb és újabb mérföldkövek jelzik, egyre közelebb van a megvalósítás. A mohácsi Duna-híd, amely kelet felé nyitna újabb közlekedési folyosót Baranyának, szintén nem álom már.”

(A háttérben felcsendül a Rákóczi-induló, nemdebár.)

Azt írja az önkormányzati Pravda. Hát mi van itt?? Őrület! „Jó ideje napirenden”, „mérföldkövek”, „egyre közelebb”, „szintén nem álom már”... Hát mit akarsz még? Jó, hát nem álom, de nem is valóság, de érted, most már tényleg, tényleg csak egy kicsit kell összeszorított foggal szívni, és nem olyan rettenetes bődületesen sokára neked, drága pécsi munkás és vele szövetséges munkás paraszt, annyira fasza lesz, hogy a dekadens nyugat bokán fossa magát az irigységtől.

Na de, ezzel nincs is vége, egy másik Pravda meg egyenesen ezt írja, ni:

A pecsiujsag.hu is örül

 

(Töttöröröttörö-röttötőőő-rötötötötőőő-rötötötötőőőő, Berlioz szálló hajjal tombol)

Hát dübörgés van! Jó ütemben haladás! Felhúzás, épülés, de nem is csoda, hiszen nem más jelentette be, nem valami szir-szar miniszterelnök, hanem Orbán Viktor jelentette be, de nem ám csak úgy, bénán, hanem sárga alapon fekete betűn jelentette be, hogy fejlődés lesz. És ha bejelentette, akkor fejlődés lesz! Talán az életben nem jut be a kölyköd az egyetemre, de új épületekkel bővül, hát miért nem tapsolsz könyékből? Miért?

Pedig sose volt olyan jó, amilyen jó itt lesz, már nem nagyon sokára, ha a Pravdákat, Pravdákokat kérdezed.

És még csak kedd van, és Rákosi pajtás már most igen elnézően mosolyog a Rajk pajtást megbírságoló gyermekvasutasra.

Forrás: Gót