Tények amik bebizonyították a Fidesz-KDNP nők iránti modortalanságát

2021. március 8. 14:02 2021. márc. 8. 14:02

A kormánypárt minden évben tud valami olyat produkálni, amiből később mémek ezrei születnek. Tavaly és idén sem volt ebből hiány, kellően letudják járatni magukat mindig. Asszonyság, 2-es személyi számmal rendelkező képviselők és a többi. A magyar közéletben, de a tudomány világában is általános, hogy kevés nő jut vezető szerephez, aki pedig igen, az lépten-nyomon szexista megjegyzések céltáblája. Tőlünk nyugatabbra már kevésbé tűri a társadalom az ilyen magatartást. Most ezekből az aranyköpésekből hoztunk egy válogatást.

1. Kövér László és a női politikusok esete 

Ha valaki nem emlékezne: a Kövér által szellemesnek és elegánsnak minősített reakció konkrétan azt jelentette, hogy a kormánypárti többségnek nem tetszett Szabó Tímea egyik felszólalása, ezért a beszéde közben vastapsolással először belefojtották a szót, majd szándékosan addig tapsoltak, amíg lejárt az ideje, hogy utána az ülést levezető Kövér házelnök azzal a szellemes szöveggel tagadja meg, hogy az eltapsolt idővel kiegészítve befejezhesse, amit elkezdett, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni”.

 

2.  Novák Katalin, a magyar családok megmentője 

Novák Katalin szerint azt egyszerűbb körbehatárolni, mit ne tegyen egy nő. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint ne „versenyezzünk folyton a férfiakkal”. „Ne higgye azt, hogy legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak” – fogalmaz Novák Katalin.

 

 

3.  Varga Judit ki áll harcostársáért és megvédi a házelnököt

 

 

4. Kövér László legfontosabb üzenete a nőknek, avagy a #maradjotthon kampány újraértelmezése 

 

 

5. Orbán Viktor és az Asszonyság 

Orbán nem először keveredett olyan helyzetbe, hogy azzal vádolták, lekezelően beszél egy nőről. Amikor 2017-ben Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet visszahívásáról kérdezték, csak ennyit reagált: „Nőügyekkel nem foglalkozom.”

 

 

6. Szarvas fideszes polgármestere: Nem rakom a számba, az nőnek jobban áll!

Szexista beszólással oktatta ki a jegyzőt Szarvas fideszes polgármestere a múlt heti képviselőtestületi-ülésen. Az Ellenvélemény Szarvas nevű Facebook-oldalon közölt videórészlet szerint a mikrofonhasználat, és a hangerő témáján húzta fel magát Babák Mihály.

 

 

7. Kocsis Máté szexista felszólalása 

2016. december 20-án így volt képes válaszolni Kocsis Máté egy lakáspolitikával kapcsolatos kérdésre a kerületi közmeghallgatáson.

 

 

8.  Illés Zoltán államtitkár a Parlamentben

Öt percen keresztül alázta a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára az LMP-s képviselőnőt, aki szerinte szép, de ebből még nem következik, hogy okos is, és akinek Illés Zoltán szerint nem lenne szabad a szájára vennie Orbán Viktor nevét.

 

 

9.  Lázár János Szél Bernadettnek 

„Vagy önnek én jutok mindenrőlaz eszébe, vagy pedig sok közös témánk van. Remélem, hogy ezt a speciális érdeklődést más minisztertársaimmal is megosztja majd.”

 

 

Szerző: B. Cs