Torkos cégvezetők és sakálok hete

2012. augusztus 19. 16:30 2012. aug. 19. 16:30

Rázúdultak Baranyára az aranysakálok, a sértődős, agyonfizetett tanácsadók és az uránbányász ausztrálok. Egyik nagyobb csapás, mint a másik.



Kivételesen nem sakálrészeg egyetemisták vagy újságírók, hanem igazi, aranyszőrű - ami határozottan nem összekeverendő az amerikai aranyszűrőkkel - sakálok tomboltak a megyében. Ölik a birkákat, és alighanem a gyerekeket is ijesztgetik grimaszokkal, vagy bőrmaszkkal, mert egyes falvakban már a kölköket is féltik tőlük. Juj.
Nem csak a sakálok bizonyultak torkosnak, de egyes cégvezetők is. Egyikük egy önkormányzati kamucéget vezet(ett), és a nemzeti együttműködés pécsi vízszolgáltatójának vezető alkalmazottja. Volt, mostanság inkább az arcát takargatja a fotósok elől a bíróságon. Persze, a jobbközép városoldali médium szerint határozottan a bolsevik idők mutyijáról lehet csak szó, azért mi kivárjuk az első tárgyalást. Az uránbánya ügye is döcögősen indul. A legkeservesebb az egészben az, hogy már most nem a korrekt tájékoztatás a lényeg, hanem annak kiderítése, hogy hányan hajlandóak tüntetni vagy népszavazni a bánya ellen. Elég átlátszó ügylet, ha már most nem a széntablettát szedi valaki, hanem a felmosórongyot nedvesíti. Eltaknyultak a tubesi radar idején még harcos-karcos fideszes városvezetők is, az uránüggyel megbízott alpolgármestert sokan hiányolták az ausztrál bányatársaság első tájékoztatójáról. Nem beszélve a Civilek a Mecsekért-ről, akik hallgatása már cinkos-gyilkos némaság.

A Hungast keze is betette a lábát a városba. Hamar kimutatták a foguk fehérjét, és az eddig a pécsi langyos mocsárban fetrengő dolgozók hamar megtudják, hogy milyen egy igazán tökös budapesti munkáltató. Semmi cicó, náluk a slukker, meg az évi másfél milliárdos biznisz. Besértődött a héten a pécsi polgármester első számú tanácsadója is. Nem vádolták, nem köpködték, éppen csak meghallgatnák. Ő már ezért is perelne, az ellenzéki képviselők meg hallgassanak helyette inkább valami nyugtató zenét. Meg mi is.