Vári és az igazmondás

2019. október 6. 12:05 2019. okt. 6. 12:05

Ejnye, hát hogy is van ez: Vári Attila elítéli a mellébeszélést, a hazugságot, közben meg nem ment neki az igazmondás eskü alatt, a bíróság előtt. Hogyan fogja ő és a Fidesz szavazói feloldani ezt a kognitív disszonanciát?

"Ha a politikusi lét abból áll, hogy hazudnak, akkor nem vagyok politikus, mert nem bírom sem a mellébeszélést, sem a hazugságot. … Sajnos az ezredfordulót követően sokat tettek azért, hogy lejárassák a kifejezést. A „reggel, éjjel meg esti hazudozással", s ezért sokan elfordultak a közösségi élettől. Ennek a becsületét kell visszaadnunk.”

Ezt mondta Vári Attila a féknyúz-rekordokat döntögető Pécsi Újságnak adott interjújában, amiből szöveghűen felhasználtak részeket a pécsi adófizetők pénzén megjelenő Pécsi Hírekben is, ahol igen frappánsan bemutattak majdnem minden pécsi polgármesterjelöltet.

Szóval ezt a szöveget vesd össze azzal, hogy Vári tanúvallomásának hitelessége egy igen ronda büntetőügyben a bíróság szerint legalábbis megkérdőjelezhető. A Népszava birtokába került dokumentum szerint a bíróság megállapította: a bizonyítékok egyértelműen cáfolják Vári tanúvallomását.

Próbáljuk mi feloldani ezt a szörnyű ellentmondást, de nem megy.

 

Szerző: Gót

Forrás: Pécsi STOP