A pécsi roma önkormányzat kiállt Nyőgéri Lajos kinevezése mellett

2020. december 13. 13:57 2020. dec. 13. 13:57

Sajtóközleményben tudatta a pécsi roma önkormányzat, hogy helyesnek tartja Péterffy Attila döntését. Úgy gondolják, hogy emberséges döntés született.

Közleményükben kifejtik, hogy a jelenlegi rendkívül nehéz időszakban kiemelt figyelmet igényelnek a város nehéz sorsú lakói, ezért támogatnak minden olyan döntést, amivel hozzájárulnak az elesettek boldogulásához.

„A város roma önkormányzata üdvözli a pécsi Polgármester döntését. A Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat úgy látja, hogy a mostani, rendkívül nehéz időszakban kiemelt figyelmet igényelnek a város legelesettebb lakói, és támogat minden olyan döntést ami hozzájárul a boldogulásukhoz. Éppen ezért úgy látjuk, helyes és emberséges döntés volt Péterffy Attila részéről, hogy a városvezetésen belül önálló, új alpolgármester veszi kézbe a szociális területet. Nem csak az itt élő romák, de minden, nehéz helyzetben lévő pécsi nevében is nyugodtan mondhatjuk, hogy a járvány még nagyobb bajba sodorta azokat, akik napról napra, tartalékok nélkül tengetik az életüket. Ezeknek az embereknek most minden segítségre, figyelemre és törődésre nagyobb szükségük van mint eddig bármikor. Most és a jövőben is támogatjuk Pécs polgármesterének és vezetésének minden olyan döntését ami a legrosszabb sorban élőket támogatja.
Petrovics Gábor elnök, Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat”