Fideszes alpolgármestere lett Mohácsnak

2019. december 20. 13:24 2019. dec. 20. 13:24

Hiába jelölte újra dr. Szigeti Józsefet az alpolgármesteri posztra Csorbai Ferenc, Mohács szocialista polgármestere, újfent leszavazta a kormánypárti többségű közgyűlés csütörtökön, Pávkovics Gábort, a Fidesz delegáltját viszont sikerült beültetni a székbe.

Amint arról korábban írtunk, Csorbai Ferenc külsős alpolgármesterként dr. Szigeti Józsefet szerette volna a pozícióra. A Fidesznek azonban nem tetszett az elismert orvos, alul is maradt a szavazáson. Ezt követően Csorbai nem tett javaslatot a kormányoldal jelöltjének megválasztására, és mivel alpolgármestert csak polgármester jelölhet, az ellenzéki polgármester helyettes nélkül irányította a várost.

A december 19-i közgyűlésen változott a helyzet, elsőként ugyanis a testületen belüli jelölt személyére tett javaslatot Csorbai - tudtuk meg Bognár Sándortól a testület szocialista képviselőjétől. Ez a politikus szerint egy gesztus volt, 11 igennel meg is szavazták Pávkovicsot a székbe. Utána Szigeti Józsefről döntött a testület, de 5-7 arányban leszavazták, így nem lett külsős alpolgármester a kardiológusból. 

- Szigeti elismert szakember, dolgozott a mohácsi kórházban, jelenleg a siklósi kórházban kardiológus, emellett magánpraxist visz Mohácson. Független, belülről ismeri az egészségügyet, ismeri a hivatali utakat, emellett munkaviszony sem köti a mohácsi kórházhoz, ami miatt eredményesebben tudna fellépni az intézmény érdekében - nyilatkozta lapunknak korábban Csorbai Ferenc a jelölte kapcsán, hozzátéve, nem érti a Fidesz ellenállását az orvos személyét illetően.

Forrás: Pécsi STOP