Havi bruttó 483 ezerért dolgozik Körömi Attila a BKK igazgatósági tanácsában

2019. november 7. 10:05 2019. nov. 7. 10:05

Körömi Attila veterán pécsi politikust a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tanácsába választották tagként a napokban. A politikus reméli, hogy a fővárosi közösségi közlekedés kapcsán szerzett jó tapsztalatokat akár Pécsre is át lehet ültetni.

Mint ismert, a 24.hu írta meg még november 5-én, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági tanácsába választották meg a pécsi veterán politikust, Körömi Attilát.

Körömi 1990 óta politizált a Fidesz színeiben, volt önkormányzati képviselő, illetve 1998 és 2006 között országgyűlési képviselőként is dolgozott. A Fideszt 2004-ben hagyta ott, átlépett a Jobbikba, majd azt a pártot is otthagyta és egészen 2017-ig csak tanárként dolgozott, ekkor azonban belépett a Momentum Mozgalomba. A politikus országgyűlési képviselőjelöltje volt a pártnak 2018-ban, idén pedig az önkormányzati választáson a Mindenki Pécsért Egyesület kompenzációs listáján szerepelt, ám végül nem nyert mandátumot. 

Az igazgatósági tanács elnöke a szocialista éra volt pénzügy-, majd igazságügyi minisztere, Draskovics Tibor lett a lap szerint.

Körömi Attilát a kinevezésével kapcsolatban szerdán kereste meg lapunk.

A politikus a Pécsi STOP kérdésére elmondta, az önkormányzati választás után jelezte a Momentum Mozgalomnak, hogy szívesen fölajánlja minden tapasztalatát, és ennek okaként szavaztak neki bizalmat a Budapesti Közlekedési Központ igazgatói tanácsi tagságára. Hozzátette, mivel élt Budapesten sokat, ismeri a várost és a közösségi közlekedés is fontos számára, anno politikusként is érdekelte ez a téma.

Lapunk kérdésére kifejtette, megbízatása november 16-tól lép életbe, megbízásos, határozott időre szóló szerződéssel, az üléseken a cég stratégiai döntései kerülnek az igazgatói tanács elé. Kitért rá, hogy az üléseket meghatározott időközönként fogják tartani, de a háttérmunka folyamatos lesz.

Azon kérdésünkre, hogy az ott szerzett, közösségi közlekedéssel kapcsolatos tapasztalait megosztja-e majd a pécsi önkormányzattal, Körömi Attila reményét fejezte ki, hogy a fővárosi közösségi közlekedéssel kapcsolatos sikeres megoldásokat akár Pécsre is át lehet ültetni majd.

A 444 november 7-ei cikke szerint a BKK igazgatósági tanácsának elnökeként Draskovics volt miniszter havi bruttó 644 ezer forintot fog keresni a jövő évi minimálbérrel számolva (ugyanis a poszthoz a minimálbér négyszeresével megegyező fizetés jár), míg Körömi Attila az igazgatósági tanács tagjaként havi bruttó 483 ezer forintot vihet haza (a minimálbér háromszorosát). 

Forrás: Pécsi STOP