Hétfőtől bővíti az óvodai ügyeleti rendszert a pécsi önkormányzat

2020. április 24. 16:53 2020. ápr. 24. 16:53

Megnövekedtek az igények az óvodai ellátásra, ezért április 27-től az eddigi 17 helyett 25 csoportban és 3 újabb óvodában fogadják az ügyeletes intézmények Pécsen a gyerekeket.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint április 27-től, hétfőtől újabb óvodákat és azon belül csoportokat nyitnak meg, mivel megnövekedtek az igények az óvodai felügyeletre a városban. 

A közlés szerint az óvodai ügyeleti rendszer úgy lett kialakítva, hogy minden városrészben legyen elérhető tagóvoda, amelyek minden pécsi gyermek előtt nyitva álltak, attól függetlenül, hogy a gyermek városi, magán, vagy egyházi fenntartású intézménybe járt a veszélyhelyzet elrendelése előtt.

Jelenleg 9 tagóvoda 17 csoportjában fogadják a gyerekeket, ám a megnövekedett igényre való tekintettel hétfőtől újabb 3 tagóvodát nyitnak meg, a csoportok száma így a mostani 17-ről 25-re fpg nőni.

A Nyugati Városrészi Óvodában az Esztergár Lajos utcai és a Rácvárosi, Kertvárosban pedig a Németh László utcai tagóvodát nyitják meg.

Az önkormányzat a közleményben arra is kitért, hogy folyamatosan monitorozzák a szülői igényeket, így ha további csoportok vagy óvodák megnyitása lesz szükséges, akkor bővítik az ügyeleti rendszert.


Ügyeletes óvodák (ezen intézmények legtöbbjében új csoportok indulnak hétfőtől):

Keleti Városrészi Óvoda:

- Keleti Városrészi Óvoda székhely óvoda (Teleki B. u. 2.):  ezen a héten  14 gyermek jár óvodába 1 csoportba.

Április 27-től 2 csoport fog működni.

 

- Keleti Városrészi Óvoda Vasasi Tagóvodája (D. u.1.):   ezen a héten 20 gyermek jár óvodába 2 csoportba.

Április 27-től 3 csoport fog működni.

 

Városközponti Óvoda:

- Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal Utcai székhely óvoda (Budai N. A. u. 5.):  ezen a héten 14 gyerek jár óvodába 3 csoportba.

Április 27-től 18 gyermek fog járni 4 csoportba.

 

Nyugati Városrészi Óvoda

Nyugati Városrészi Óvoda (Mezőszél u 2.):  ezen a héten 19 gyermek jár óvodába 2 csoportba,

 

Hétfőtől nyitó tagóvodák a Nyugati Városrészi Óvodánál:

Esztergár Lajos Utcai Tagóvoda (Esztergár L. u. 13.):   17 gyerek 2 csoportban.

Rácvárosi Tagóvoda (Rácvárosi út 56.): 21 gyerek 2 csoportban.

 

Kertvárosi Óvoda

Kertvárosi Óvoda székhely óvoda (Testvérvárosok t. 1-3.): ezen a héten 19 gyermek jár óvodába 3 csoportba. Hétfőtől 23 gyerek lesz a 3 csoportban.

Enyezd Utcai Tagóvoda (Enyezd u. 3.):  ezen a héten 18 gyerek jár óvodába 3 csoportba. Hétfőtől eggyel több, 19 gyerek jár ide.

A megnövekedett szülői igény miatt hétfőtől kinyit a Németh László Utcai Tagóvoda (Németh L. u. 6/2.) is, oda 21 gyermek fog járni 3 csoportra osztva.

 

Apáczai Óvoda

Az Apáczai óvoda 3. számú épülete látja el az ügyeletet, ezen a héten 24 gyermek volt az intézményben 3 csoportra osztva.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi önkormányzat