Maszkokat varrnak a Pécsi Nemzeti Színház varrodájában

2020. április 8. 17:47 2020. ápr. 8. 17:47

Ezidáig egy szeretetotthonba és az egészségügyi kamara baranyai területi szervezetének adták át a legyártott védőfelszerelést.

A Pécsi Nemzeti Színház a Facebook-oldalán adta hírül április 8-án, szerdán, hogy bár a járványhelyzet miatt bezárni kényszerült a teátrum, a munka nem állt le. 

A bejegyzés szerint a színház igyekszik a dolgozók szabad munkaerő-kapacitását úgy felhasználni, hogy az társadalmilag hasznos legyen a jelenlegi helyzetben, ezért készítenek egészségügyi maszkokat a varrodában, amelyeket különféle szervezetekhez juttatnak el.

"Mivel munkaerővel igen, de anyagi forrásokkal nem rendelkezünk, ezért olyan partnereket kerestünk az akcióhoz akiknek anyagi segítségével be tudtuk szerezni a szükséges alapanyagot.
Ezidáig a Szinkrón Kft. és a Zebra Szatyor 88 Kft. támogatta tevékenységünket, melynek keretében a Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthonba és a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezethez juttatjuk el a varrodánkban készült maszkokat, de a kezdeményezés a jövőben is folytatódik"

- olvasható a bejegyzésben.

 

A színház művészei a a PNSZ YouTube-csatornáján az április 11-ei magyar költészet napjára készülve kedvenc verseiket mondják el, valamint ugyanitt érhetőek el 3-3 napra az előző évadok nagysikerű előadásainak felvételei is.

Emellett pedig két produkció próbáit is elkezdték online módon, erről Rázga Miklós direktor számolt be az ATV-nek.

A pécsi kulturális intézmények is összefogtak #pecsikulturaliscsatorna címen, egymás darabjait, előadásait, produkcióit ajánlják saját csatornáikon, hogy a közönség ne maradjon kulturális csemege nélkül.

Forrás: Pécsi STOP/PNSZ