Pécsieket is díjaztak az államalapítás ünnepe alkalmával

2020. augusztus 20. 12:41 2020. aug. 20. 12:41

Állami kitüntetéseket és miniszteri kulturális díjakat adott át szerdán március 15. és augusztus 20. alkalmából a Pesti Vigadóban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, a díjazottak között pécsiek is vannak.

A Pécsma.hu gyűjtése szerint ők az elismerésben részesített pécsiek:

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fehér Gergely neurológus, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központjának vezető tudományos munkatársa.

Bessenyei György-díjban részesült Laknerné Brückler Andrea, a Kulturális Központok Országos Szövetségének egykori elnöke, nyugalmazott igazgató.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter, az Emmi kulturális államtitkára még kedden adta át a március 15. alkalmából odaítélt művészeti díjakat a Pesti Vigadóban. Liszt Ferenc-díjat vehetett át Szamosi Szabolcs pécsi orgonaművész.

Wiedemann Bernadett Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet adjunktusa a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, ezt a kitüntetést Kásler Miklós és Rétvári Bence adta át.

Forrás: Pécsma.hu

(Címlapkép:  Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (középen, j-b) a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)