Több gondozott és a dolgozók száz százaléka koronavírusos lett a magyarbólyi idősek otthonában

2020. december 28. 22:09 2020. dec. 28. 22:09

A magyarbólyi idősotthonban is felütötte a fejét a koronavírus. A Pécsi STOP megtudta, hogy a gondozottak jelentős része és a gondozók száz százaléka megfertőződött a betegséggel.

Lapunk megkeresésére a magyarbólyi idősotthon megerősítette, hogy az intézményükben 42 fő gondozottból 35 fő tesztje lett pozitív és azt is közölték, hogy az ott dolgozók 100 százaléka elkapta a betegséget.

"Mind az ellátottak, és mind a dolgozók tesztelését saját költségünkön végeztük el, annak érdekében, hogy a fertőzés terjedését megakadályozzuk. Az intézmény fertőtlenítése folyamatosan megtörténik, a védőeszközök a dolgozók és a lakók rendelkezésére állnak folyamatosan, megfelelő mennyiségben. A kieső dolgozók helyett a máriagyűdi intézményünkből csoportosítottunk át dolgozókat, hogy az ellátás folyamatosságát zökkenőmentesen biztosítsuk. Nekik ezúton is köszönetünket fejezzük ki. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk más hasonló nehéz helyzetbe került intézményekkel ellentétben, hogy erre volt lehetőségünk, hogy ezt meg tudtuk tenni, és ezáltal az intézményben maradt lakóink ellátása nem került veszélybe." - áll az intézmény által lapunk számára megküldött közleményben. 

A Centomilla Idősek Otthona emellett arról is tájékoztatta a lapunkat, hogy ma ismételten tesztelték a dolgozóikat, ezúttal is saját költségen és örömmel tudatták, hogy mostanra már mind a tíz dolgozójuk tesztje negatív lett, ami azt is jelenti, hogy az ő járványügyi elkülönítésüket a Baranya Megyei Kormányhivatal Siklósi Járáshivatal Népegészségügyi Osztálya feloldotta, így munkába tudtak állni.

"A gondozottak közül jelenleg 8 fő tartózkodik kórházban, 7 fő a kórházban hunyt el, egyéb más krónikus megbetegedés folytán. Az intézményben az ellátottak tünetmentesek, a hét folyamán tervezünk teszteket vásárolni, és ismételten elvégezni a szűrést körükben." 

- írták.  

Címlapkép: Illusztráció, Getty Images