Több mint 600 pécsi egyetemista segédkezik önkéntesen a járványhelyzetben

2020. november 24. 12:46 2020. nov. 24. 12:46

Az egyetem válasza szerint a legtöbben az orvosi és az egészségtudományi karról segédkeznek az Országos Mentőszolgálatnál, illetve a PTE Klinikai Központjában.

Hétfőn beszélt arról egy Facebook-videóban Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a szociális, egészségügyi és oktatási szférában elrendelt kötelező, ám önkéntes tesztelés kapcsán 

"2000 egyetemi hallgatót is munkába állítottunk, akik már pénteken megkezdték a munkájukat - nekik ezúton is szeretnék köszönetet mondani."

Ennek kapcsán kereste meg lapunk a Pécsi Tudományegyetemet, hogy van-e arról információja az intézménynek, hogy hányan segítenek a hallgatók közül önkéntes alapon, és hogy az egyetemisták mely karokról kerülnek ki.

A PTE a következő választ adta kérdéseinkre:

"Összesen több mint 600 PTE-s hallgató segíti az Országos Mentőszolgálat, illetve a PTE Klinikai Központ munkáját önkéntesként. A legtöbben értelemszerűen az Általános Orvostudományi Karról és az Egészségtudományi Karról jelentkeztek."

A Pécsi STOP kérdésekkel fordult a Koronavírus Sajtóközponthoz is, hogy hány pécsi egyetemistát rendeltek ki kötelezően ezekre a mintavételezésekre - amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP