A Lauberben fogadta a Kozármisleny a Ferencvárost

2024. április 21. 15:52 2024. ápr. 21. 15:52

Nagynevű ellenfelet fogadott a Kozármisleny KA csapata a Lauber Dezső sportcsarnokban. Az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabda csapata érkezett bajnoki mérkőzésre Pécsre. Jól döntött a kozármislenyi vezetőség, hogy ideiglenesen átköltöztették a csapatot, ugyanis 2200 néző előtt hősiesen helytálltak a tavalyi BL-döntős ellen.

A Kozármisleny már korábban kiírt egy felhívást, miszerint a mérkőzésre nem vásárolhatóak helyszíni jegyek sem, ugyanis napokkal a mérkőzés előtt elfogytak. A megújult Lauber Dezső Sportcsarnokban tehát teltház fogadta a Ferencvárost. Utoljára talán a pécsi kosárlabda hőskorszakában volt ekkora érdeklődés egy női sportesemény iránt.

A hazaiak csapatának elnöke, Kovács Tamás virágcsokorral köszöntötte a 101. mérkőzésre készülő Scheffer Zsanettet.

A bajnoki tabellán a kevesebb mérkőzés miatt a második helyen álltak a vendégek a mérkőzést megelőzően, azonban az ősi riválist, a Győrt egyszer már két vállra fektették az idei szezonban és vesztett pontok tekintetében is jobban állnak a fővárosiak. Ha nem születik meglepetés a szezon további mérkőzésein, gyakorlatilag az idei szezon bajnok csapatát láthatták vendégül Kecskésék. Még akkor is, ha egy vendégjátékuk még vissza van a győri Arénában! Mindemellett már a Magyar Kupa döntőjében is felülkerekedtek az ősi riválison, így a kupát már behelyezték a vitrinbe.

A Kozármisleny részcélokat teljesített kiválóan a mérkőzésen és tisztesen helyt tudott állni a legerősebb csapat ellen. Bár a meglepetés elmaradt, mégis nagyon boldogok voltak a mislenyi szurkolók a lefújáskor.

Kozármisleny KA–Ferencváros 23–32 (9–17)

Női kézilabda NB I., 19. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Vastag-Réti.


 

Kozármisleny: Pusztai P. – Grénus 1, Brettner 1, Bánfai 1, Lengyel L. 3, Scheffer 5 (1), Szatmári 1 (1). Csere: Wichmann (kapus), Bernhardt 2, Kecskés N. 4, Hadnagy, Zsemberi 3, Tobak, Grosics 1 (1), Köpösdi 1, Hónig. Vezetőedző: Gyulay László.
 

Ferencváros: Janurik – Kovács A. 9, Klujber 8, Kisfaludy 1, Cvijic 4, Bölk 1, Hársfalvi 2. Csere: Böde-Bíró (kapus), Simon P. 2 (1), Kukely 4, Horváth F., Kármán, Márton 1. Vezetőedző: Allan Heine Pedersen.
 

Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 5/4, ill. 3/1.

 

Gyulay László: – Tisztességesen szeretnénk búcsúzni a bajnokságtól. A játékkal elégedett lehetek, ráadásul újabb saját nevelésű játékosunk, Hónig Hanga is bemutatkozhatott az élvonalban, amire büszkék lehetünk. A közönségnek köszönjük a szurkolást.

Allan Heine: – Számunkra a győzelem volt a legfontosabb, meg is szereztük. Mind két együttesben sok fiatal játszott, ami jó a magyar kézilabdának.  A hazaiak már többször bizonyították, hogy jó csapat, most is láthattuk.

 

Szerző: Szabó Ferenc