Sok gólt kapott Budapesten a PMFC

2024. április 22. 08:12 2024. ápr. 22. 08:12

Két nagy múltú csapat párharcára került sor Budapesten a Bozsik Arénában, ahol a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a PMFC a házigazda Budapest Honvéddal mérkőzött meg. A két együttes korábban jobbára az első osztályban, vagy a Magyar Kupában találkozott egymással. A fővárosi előny győzelemben tovább növekedett.

Ami az egymás elleni bajnoki örökmérleget illeti, abban jelentős fővárosi fölény mutatkozik, a korábban lejátszott 94 élvonalbeli mérkőzés során a Pécs neve mellett 17 győzelem szerepel, 33 esetben döntetlen született, 44 alkalommal pedig a Honvéd örülhetett. A gólkülönbség 86-156 szintén a budapestiek javára. Az első találkozóra 1955-ben került sor Pécsett, ahol a Puskással és Tichyvel felálló vendégek 2-0-s vereséget szenvedtek, 22 000 néző előtt.

A két csapat 2009 és 2011 között az NB II-ben is találkoztak a másodosztályban. A PMFC az első, míg a kispestiek a másodikszámú csapatukkal szerepeltek. A két klub közös múltjához hozzátartozik, hogy öt alkalommal az NB III-ban is játszottak a csapatok. A Honvéd valamennyi meccsen a második csapatával, míg a mieink az első csapattal léptek pályára. 2018-ban begyűjtötték a három pontot, kétszer vesztesen hagyták el a pályát, emellett két alkalommal döntetlen született. A legutóbbi Pécs-Honvéd bajnoki összecsapás tavaly ősszel került megrendezésre Pécsett, a Merkantil Bank Liga NB II 12. körében 0-0-ra végeztek a csapatok. 

A Honvéd 2023 nyarán búcsúzott az NB I-től. A Csertői Aurél vezette kispestek jelenleg 36 ponttal a táblázat 12. pozíciójában állnak, előnyük öt pont a PMFC-vel szemben. A Budapest Honvéd együttesének eddigi mérlege 9 győzelem, 9 döntetlen és 10 vereség, a gólkülönbségük pedig 31-30. A vörös-feketék házi góllövőlistáját a 9 találatnál járó Kerezsi Zalán vezeti, őt követi Bobál Gergely, aki pedig 5 gólt jegyzet eddigi fellépései során.

A PMFC pontgyűjtés reményében kezdet a mérkőzést. Hamar kiderült, hogy napjainkban a piros-fekete együttes továbbra is góliszonyban szenved és az is szomorú, hogy a megszokott zárt védelem nagyon lyukas lett. 

 

A 29. percben szerezte meg a vezetést a Budapest Honvéd. Egy baloldali beadás után Borbál sarokkal továbbította  a labdát a pécsi 16-on belül. A labda egy földön fekvő pécsi játékos kezénél elakadt, a játékvezető 11-est ítélt. Lörinczy volt az ítélet végrehajtó. A büntető rúgása a jó irányba vetődő Helesfay keze mellett jutott a hálóba, 1-0.

 

A 32. percben újabb hazai gól. Keresztes előre passzolt Kerezsinek, aki a pécsi térfél közepén tartózkodott. A hazai csatár átívelte a labdát balra. Az üresen álló Lörinczyhez, aki 12 méterről látványos gólt rúgott a kapu jobb oldalába. 2-0.

 

A 64. percben eldőlt a mérkőzés. Ráczot,   a pécsi térfél közepén két hazai játékos szerelte. Pekár szerezte meg a labdát, hosszan vezette jobb oldalon, majd Lörinczhez továbbította  a játékszert Kerezsihez, aki  10 méterről védhetetlenül  bombázott a pécsi kapuba, 3-0.

 

A 71. percben Kerezsi szerelt, majd hosszan vezette a labdát bal oldalon. Az alapvonal közeléből Borbálhoz gurította a labdát, aki 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 4-0.. 

 

A 90. percben a pécsi 16-os vonalán három automata locsoló sugár indult be. Rövid időre szünetelt a játék.

 

BUDAPEST HONVÉD–PÉCSI MFC 4–0 (2–0)

 

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu


 

BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Kulbacsuk, 77.), Pekár I. (Kálnoki-Kis, 72.), Szabó A., Benczenleitner (Eördögh, 77.) – Adorján – Krajcsovics, Keresztes N. (Bocskay, 77.), Lőrinczy, Kerezsi (Kundrák, 83.) – Bobál G.

Vezetőedző: Csertői Aurél
 

PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L. (Szekszárdi T., 69.), Pejovics, Hadaró – Szabó M. (Gera Z., a szünetben), Terbe, Hudák M., Majnovics (Takács Zs., a szünetben) – Bachesz (Rácz B., a szünetben), Harsányi I. (Krausz, 80.)

Vezetőedző: Mátyus János
 

Gólszerző: Lőrinczy (29. – 11-esből, 32.), Kerezsi (64.), Bobál G. (71.)

 

Szerző: Szabó Ferenc