Fegyverrel fenyegetőzött egy pécsi férfi, a rendőrök elől aztán elmenekült

2024. szeptember 12. 11:58 2024. szept. 12. 11:58

A Pécsi Járásbíróság szeptember 11-én egy hónapra elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását, akit fegyveres garázdaság, erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság alapos gyanúja terhel.

A szöveg egy rendőrségi ügy részleteit ismerteti, amely során egy pécsi férfi több erőszakos cselekményt követett el. A nyomozás szerint augusztus 26-án a gyanúsított fegyverrel fenyegetett meg egy férfit, azzal a szándékkal, hogy megöli, majd egy gáz-riasztó pisztollyal lövést adott le rá, aminek következtében a sértett egy bokros területre menekült. Az eseménynek egy szemtanúja is volt. A gyanúsított később autójával menekülni próbált, és a pisztolyt eldobta. A rendőrség még aznap kihallgatta őt gyanúsítottként.

A férfi később ismét fenyegette a korábbi esemény szemtanúját, ezúttal a kocsija ablakából, egy fegyvernek látszó tárgyat mutatva. Szeptember 9-én pedig egy nagyáruház parkolójában késsel fenyegetett meg egy férfit és annak fiát. A gyanúsított viselkedése közösségellenes és erőszakos volt, mely alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A férfi ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, és fennáll a veszélye, hogy újabb bűncselekményeket követne el, ha szabadlábon maradna. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, míg a gyanúsított fellebbezett, de a végzés még nem jogerős.

 

Forrás: PécsMa