Fémrajongók lepték meg a pécsi koleszt, többet rongáltak, mint loptak

2018. augusztus 5. 10:34 2018. aug. 5. 10:34

Két pécsi férfi úgy gondolta, hogy a Puskin téri kollégium bádoglemezeit az Isten is nekik teremtette. A biztonsági őrök és a rendőrök azonban nem osztották ezen világnézetüket.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 28 éves helyi férfi ellen, aki társával – egy 21 éves szintén helyi férfival – egy Puskin téri épületről bontott le bádoglemezeket még április 16-án délben.

A két férfit az épület távfelügyeletét ellátó biztonsági szolgálat munkatársai érték tetten a tetőn, majd értesítették a rendőröket, akik mindkettőjüket elfogták, majd előállították és kihallgatták gyanúsítottként.

A húszezer forintos lopási kár mellett százezres nagyságrendű rongálási kárt is okozó férfiak a bűncselekmény elkövetését elismerték, és azt is elmondták, hogy a bádoglemezt pár ezer forintért egy színesfém átvevőhelyen akarták leadni.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.