Jogerősen fegyházbüntetésre ítélték a haragosuk házába Molotov-koktélt hajító véméndi férfiakat

2024. május 29. 14:29 2024. máj. 29. 14:29

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt jogerősen nyolc és fél, illetve négy és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a bíróság szerdán két véméndi férfit, amiért Molotov-koktélt dobtak haragosuk házába 2022 augusztusában.

A határozatot meghozó Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint egy nő és a fia szívességi lakáshasználóként élt egy véméndi házban. A férfira neheztelt az első- és a másodrendű vádlott is - munkából, illetve családi kapcsolatból eredő problémák miatt -, ezért közös haragosuk "megleckéztetéséről" döntöttek.
    

A részeg elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak.
    

A házban a nő és fia felébredt a vádlottak által keltett zajra, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A tűz a házban és a vagyontárgyakban több mint egymillió forint kárt okozott.
    

A Pécsi Törvényszék tavaly novemberben a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el hét és fél, illetve öt és fél év fegyházra azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.
    

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla - előéletükre és a bűncselekményben betöltött szerepükre tekintettel - a többszörösen büntetett előéletű és a cselekményben irányító szerepet játszó elsőrendű vádlott büntetését nyolc és fél év fegyházra súlyosította, míg a másodrendű vádlottét négy és fél évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI