Whiskytolvaj bukott le egy pécsi áruházban

2024. április 25. 11:19 2024. ápr. 25. 11:19

Két üzletből is lopott, az egyikből rendszeresen whisky-t vitt el, így a vádlottat két rendbeli lopással gyanúsítják.

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki hónapokon keresztül rendszeresen lopta az egyik pécsi áruház italkészletét – közölte az ügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlottnak nem volt jövedelme, így 2023. június és december között ismételten lopásra vetemedett a pécsi áruházban. Minden alkalommal whisky-t vett el, leemelte az üvegeket a polcról, az áruvédelmi eszközt érintetlenül hagyva, majd elhagyta az üzletet.

A vádlott több mint 400 000 forint értékű szeszes italt lopott az üzletből, amiből közel 70 000 forint megtérült, mert egy férfi az egyik alkalommal a pénztáraknál elé állt, így a tolvaj a kilenc üveg whisky-t tartalmazó kosarat ledobta, majd kiszaladt az üzletből. Ezen kívül, 2023 szeptemberében kétszer is másik üzletből is lopott, ahol több mint 100 000 forint értékű állateledelt vitt el.

Mivel a lopások két üzlet sérelmére történtek, a cselekmények kétrendbeli lopás bűntettének minősülnek - áll a baranyai főügyészség közleményében.

Az ügyészség vádiratában azt javasolja, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit szabadságvesztésre ítélje.

 

 

Forrás: Pécsma