Az Orbánt nyaraltató Ungár család cégétől bérel parkolókat az ellenzéki pártokat is fenyegető Állami Számvevőszék

2023. szeptember 25. 13:04 2023. szept. 25. 13:04

Az Állami Számvevőszék milliárdos büntetéssel fenyegeti az ellenzéki pártokat, miközben az LMP elnökének résztulajdonában lévő cégtől bérel milliókért parkolókat.

Nemcsak az Agrárminisztérium bérel irodát Schmidt Máriától és Ungár Pétertől, hanem az ellenzéket éppen milliárdos büntetéssel fenyegető Állami Számvevőszék (ÁSZ) is tőlük kölcsönöz parkolóhelyeket – írja az ÁSZ szerződését kiszúró mfor.hu. Az állami szerv idén április 1-jén kötött egyéves vállalkozási szerződést a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt.-vel 8,3 millió forint értékben parkolók bérléséről. A BIF főrészvényese pedig a Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter LMP-elnök és Ungár Anna.

Az ÁSZ központja a főváros közepén, az Apáczai Csere János utca 10. szám alatt található, a környéken valóban nagyon nehéz parkolni. Az Ungár család ingatlanos cégének tulajdonába pedig nem csak hotelek és irodaházak tartoznak, hanem például az Aranykéz parkolóház is, ami mindössze 250 méterre van az ÁSZ főhadiszállásától.

A lap emlékeztet: az Ungár család akkor került újra az érdeklődés fókuszába, amikor a Gulyáságyú Média egy birtokába került, valószínűleg augusztus 11-én készült felvétel alapján beazonosította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Opatijában, Ungár Péter LMP-társelnök nővérének villájában töltötte augusztusi vakációját. Ungár Péter korábban többször elmondta: ő kisebbségi tulajdonos, a cégvezetésben, döntésekben nem vesz részt.

Forrás: mfor.hu