Direkt36: Egymilliárdért vett luxusingatlant egy Matolcsy Ádámhoz köthető cég Dubajban

2024. május 15. 13:24 2024. máj. 15. 13:24

Egy vállalat több mint egymilliárd forintért vásárolt dubaji luxuslakást, amely a kiszivárgott vállalati adatok szerint összekapcsolható Matolcsy Ádámmal. A lakás a One at Palm Jumeirah luxuslakóház kilencedik emeletén található.

Fotó: Németh Dániel/444

 

A Direkt36 nemzetközi újságíró-együttműködés keretében feltárta, hogy a Future Holding Limited kapcsolattartói adatai egy olyan vállalkozáshoz köthetőek, amelyhez Matolcsy Ádámnak is köze van. Az ügylet idején a kapcsolattartók a volt házastársához és egy korábbi munkatársához tartoztak.

A lakás tulajdonosi adatainál a glamorous.hu végződésű e-mailcímet adták meg, amely valószínűleg Matolcsy Ádám akkori feleségéhez, Matolcsy Tímeához köthető. A domain-t az azóta megszűnt Glamorous Kft. jegyezte be, amely akkoriban Matolcsy Ádám tulajdonában volt.

A kiszivárgott adatokból kiderül, hogy a Future Holding 40 százalékos kedvezményt kapott a még építés alatt álló lakás vételárából, amely eredetileg megközelíthette volna a 2 milliárd forintot.

Az oknyomozó újság olyan képekre is bukkant, amik Matolcsy Ádám nevével ellátott Pinterest-fiókról származnak. A kapcsolatra utal, hogy miután a Direkt36 kérdéseket intézett a lakásról a jegybank elnök fiának, a képek linkjei eltűntek a közösségi oldalról - írja a 444.hu.

A One at Palm Jumeirah 2021-ben készült el, és már ekkor Matolcsy Ádámnak új élettársa volt. M. Nicole az év végén egy közösségi oldalán megosztott egy fotót, ahol helyszínként a One at Palm Jumeirah-t jelölte meg.

A Future Holding további három ingatlant is vásárolt Dubajban, összesen 1,3 milliárd forint értékben. Ezen ingatlanok közül az egyik esetében van kapcsolat Matolcsy köréhez: itt a jegybank elnökének fia egyik régi ismerőse és munkatársa, R. Eszter van megadva kapcsolattartóként.

A négyből három ingatlant azóta eladtak, így a One at Palm Jumeirah-ban található – 2018-ban vásárolt – luxusapartmant is, utóbbit egymilliárdos haszon mellett.

 

Forrás: Direkt36 / 444