Magyar Péter műsoridőt követel magának a közmédiában

2024. június 11. 14:20 2024. jún. 11. 14:20

Magyar Péter a Facebookon szólította meg Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját. A bejegyzésben arról ír, hogy ugyanannyi műsoridőt követel magának, mint amennyit Orbán Viktornak biztosít a „köztévé”. A TISZA Párt alelnöke hétfőn este az ATV-vel is összerúgta a port: akkor alig két perc után faképnél hagyta az őt kérdező riportert, Rónai Egont, majd kisétált a stúdióból.

Magyar Facebook-posztjában a következőket írta a hírhamisító botrányáról elhíresült Papp Dániel MTVA-vezérnek: „A közmédia az imént készített hosszú interjút a választás kapcsán a miniszterelnökkel. Követelem, hogy mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének, hasonló terjedelemben és idősávban biztosítson megszólalási lehetőséget a köztelevízió.
Tisztelt Papp Dániel Vezérigazgató Úr,
A hazugságok, a sunnyogás és a hírhamisítás ideje lejárt. A TISZA Párt tegnap csak az európai parlamenti választáson, több mint 1.340.000 szavazatot kapott. Követeljük a magyar emberek nevében is, hogy adjanak megszólalási lehetőséget a legnagyobb ellenzéki pártnak!”

Eddig a bejegyzés, ami megérdemli, hogy kissé tovább gondoljuk. Magyar Péter ugyanis nem arra kéri/szólítja fel az MTVA vezetőjét, hogy az általa vezetett intézmény pártatlanul és hitelesen működjön. Ehelyett „mindössze” azt követeli Papp Dánieltől, hogy ő is kapjon ugyanannyi műsoridőt, mint Orbán Viktor. Mindezt a magyar emberek nevében, arra hivatkozva, hogy pártja az európai parlamenti választáson több mint 1 340 000 szavazatot kapott. 

Nem azt nehezményezi tehát a TISZA Párt alelnöke, hogy a közmédia nem rendeltetésszerűen használja az adófizetőktől kapott évi 140 milliárd forintot. A magyar adófizetők ugyanis azért adták össze az MTVA számára a pénzt, hogy a közmédia az ő önkéntesnek nem nevezhető „adományaikból” ne csak egy párt, a Fidesz, hanem valóban a köz médiája legyen.  

Azért tartják el a közmédiát, benne a jól fizetett munkatársakkal, hogy tájékoztassa őket arról, ami Magyarországon és a világban történik. Pártatlanul, hitelesen és szakmailag magas színvonalon. A „közmédia” azonban ennek az elvárásnak nem tesz eleget, még a látszatra sem ad. Erről kellett volna írnia Magyar Péternek, nem pedig magának és pártjának követelni előjogokat. Ezzel a fáradsággal Magyar írhatna Polt Péternek is a Facebookon, követelve, hogy mint a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke, neki és pártjának is joguk legyen büntetlenül lopni, mint a Fidesznek. 

Ez Magyar Péter hozzáállása a nyilvánossághoz: nem azt akarja, hogy a „közmédia” hagyjon fel a hazugságokkal, hanem hogy ő és pártja is helyet kaphasson benne. Ez a demokratikusnak nemigen nevezhető hozzáállás már hétfőn este megfigyelhető volt: akkor Magyar, alig két perccel a beszélgetés megkezdése után, ott hagyta az őt kérdező Rónai Egon riportert. Felállt és kisétált az ATV stúdiójából. (Erről itt írt a Hírklikk.)

Amennyiben az MTVA vezetője, Papp Dániel enged Magyar követelésének, nem árt, ha megfogad egy jó tanácsot. Ne rángassa az oroszlán bajuszát, ne hozza ki a béketűrésből Magyar Pétert, aki – bár még csak politikai pályája elején jár –, ki tudja, mire lehet képes. Ajánlatos őt olyanról kérdezni, amire jól tud válaszolni. Ha rossz kérdéseket tesznek fel neki, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem tud frappánsan válaszolni, ehelyett hebeg és habog, amitől az a látszat keletkezik, mintha a TISZA Pártnak mellébeszélős, maszatolós alelnöke lenne.

Ezt a látszatot mindenképpen kerülni kell, ezért célszerű, ha a beszélgetés előtt Magyar sajtófőnökével előre egyeztetik a kérdéseket. Még jobb, ha maga Magyar fogalmazhatja meg a kérdéseket, így nem fordulhat elő az a kínos helyzet, hogy feldúlva ki kelljen rohannia a stúdióból.

Forrás: hirklikk.hu