Stumpf András: ajándékba vettünk a franciáknak egy repteret?

2023. december 11. 15:20 2023. dec. 11. 15:20

A Szabadsajtó Klubban az EU-források Magyarország általi megszerzéséről, illetve ennek hiányáról is beszélgettek a résztvevők Gulyás Balázs műsorvezetésével. E téma kapcsán vette fel a háttérműsor egyik állandó szereplője, a Válasz Online újságírója, Stumpf András, hogy a Liszt Ferenc repülőtér megvásárlásával elképesztő adósságba veri magát az Orbán-kormány, azért, hogy megvásároljon – a magyarok pénzéből – egy olyan repteret, amelynek a teljes menedzsmentjogát átadja a franciáknak. Még csak nem is a magyar állam fogja irányítani a ferihegyi nemzetközi reptér működését.

A neves újságíró – annak hangsúlyozása mellett, hogy ez egyelőre csak az ő elmélete – úgy véli, hogy az Orbán-kormány így próbál hatni a francia vezetésre, azon belül is Emmanuel Macron francia elnökre. Szerinte Orbán Viktor ilyen trükkjei szoktak működni.

Stumpf azt is felvetette, hogy Paks II. kapcsán is az látszik, hogy a magyar kormány francia cégeket fog beengedni a projektbe.

A Szabadsajtó Klub negyedik évadának második adásában téma volt továbbá a szuverenitás-védelmi törvénycsomag, valamint, hogy változtatna a fővárosi önkormányzati választás játékszabályain a Fidesz és a Mi Hazánk és még Bunyós Pityu politikus barátja is szóba került.

Forrás: hirklikk.hu