2019-re csúszik az uránvárosi piac befejezése

2018. szeptember 17. 11:26 2018. szept. 17. 11:26

Még augusztusban arról beszélt Decsi István fideszes pécsi alpolgármester, hogy tartható lesz a decemberi határidő az uránvárosi kispiac átadására. Most nem úgy tűnik.

Alig egy hónapja büszkélkedett az önkormányzati lap egyik cikkében Decsi István fideszes pécsi alpolgármester, hogy az uránvárosi kispiac kapcsán "a jelenlegi ütemezés tartható, ősszel lehetnek olyan időjárási körülmények, amelyek megzavarják a munkálatokat, de ebben a ritmusban tartható lesz a decemberi átadási időpont, és egy szinte teljes egészében megújult utcával, új piaccal gazdagodik Uránváros."

Úgy tűnik, mindezt a valósággal nem sikerült olyan jól leegyeztetni, ugyanis a szeptemberi közgyűlés egyik előterjesztésének egyik melléklete szerint módosítani kell az uránvárosi kispiac (és vonzáskörzete megújításának) befejezési határidejét.

Az előterjesztés szerint a projekt fizikai befejezésének tervezett (!) napja 2019. január 31-re módosul, miközben a kivitelezés száz százalékos készültségének elérésének dátuma idén szenteste napja.

Eredetileg az uránvárosi kispiac felújításának befejezését még 2018 tavaszára ígérte be a városvezetés és Hoppál Péter térségi fideszes országgyűlési képviselő. Aztán a tavaszból 2018 karácsonya lett, most pedig úgy tűnik, a 2019-es farsangi szezonba is bele fog csúszni az épület és a körülötte lévő környezet megújítása.