20 milliós hitelt venne fel a POSZT-ot szervező cég

2017. május 26. 13:17 2017. máj. 26. 13:17

Húszmillió forintos folyószámlahitelt szeretne fölvenni a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező cég, ehhez a közgyűlésnek is rá kell bólintania. A tavaly óta új vezetéssel fölállt cég az előző POSZT-ot veszteségesre hozta ki.

Húszmillió forintos folyószámlahitelt szeretne felvenni a Szigetvári Takarékszövetkezettől a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező POSZF Nonprofit Kft.

A májusi közgyűlésre szánt előterjesztés szerint a folyószámlahitelt idén december 15-ig lehetne felhasználni, és zálogul a pécsi önkormányzattól érkező 70 millió forintot jelölték meg.

Amint a társaság megköti a folyószámlahitel szerződését, az önkormányzat átutalja a támogatási összeget - derül ki az előterjesztésből (tennénk hozzá, hogy épp időben, így szűk két héttel a találkozó kezdete előtt).

A közgyűlésnek (illetve előtte a gazdasági és pénzügyi bizottságnak) az ügyletre rá kell bólintania, amelyre a jegyzői megállapítás szerint a társaságnak szüksége van a folyamatos működés biztosításához.

A Pécsi Országos Színházi Találkozót tavaly óta a Magyar Attila ZSÖK gazdasági vezényletével felállt új csapat szervezi, a 2016-os POSZT közel 12 milliós veszteséget hozott össze.