Egy másik iskola is leázott Kaposváron, hazavitték a szülők az elsősöket

2019. május 7. 11:57 2019. máj. 7. 11:57

A Gárdonyi Géza Tagiskola mellett a Toldi Lakótelepi Tagiskola is rendesen leázott a hétvégén Kaposváron, lapinformációk szerint egy elsős osztályt haza is vittek a szülők.

A Gárdonyi leázásáról hétfőn cikkeztünk a Népszava nyomán. E szerint a suliban energetikai korszerűsítési munkálatokat végeznek, emiatt volt megbontva a tető, a hétvégi viharos szél levitte a fóliát, szabad utat engedve a csapadéknak. Az álmennyezet annyira megszívta magát vízzel, hogy bármikor leszakadhat. A kialakult helyzet miatt kétnapos rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben.

A Sonline.hu arról írt, hogy a szintén kaposvári Toldi Lakótelepi Tagiskola is veszélyesen beázott a hétvégén. Itt a tornaterem és az iskolaépület ázott be, nem volt áram, a gyerekek sötétben tanultak, egy egész elsős osztályt a szülők saját felelősségükre hazavittek.

Egy Facebook-poszt szerint a két suliban legalább két hétre elmarad egy sportfoglalkozás, a Kortalan Torna.

A Gárdonyi suli leázása kapcsán a kaposvári önkormányzat közleményt adott ki. Ebben felszólították a kivitelezőt, hogy szüntesse meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsa helyre, és kezdje meg a kárelhárítást, hogy zavartalanul folytatódjon az oktatás.

Forrás: pecsistop.hu/sonline.hu