A pogányi kukoricatáblában rodeózott egy fiatal

2023. november 16. 11:37 2023. nov. 16. 11:37

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt indult büntető ügyben az eljárást felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta azzal az elkövetővel szemben, aki gépkocsijával egy kukoricásban autózott, mellyel kárt okozott.

A fiatal férfi gépkocsijával hobbi szinten szokott földes utakon terepautózni.

 

2023. október 1-jén az esti órákban személygépkocsijával Pogány külterületén behajtott egy mezőgazdasági területre, ahol a lábon álló kukoricát letarolta, mellyel 70.000,-Ft kárt okozott.

 

Miközben a kukoricásban terep rallyzott, a férfi elvesztette első lökhárítóját, visszapillantó tükrét, valamint forgalmi rendszámát is.

 

Másnap a mező őr a kukoricásban okozott pusztítást észlelte, illetve megtalálta a férfi által hátrahagyott gépkocsi részeket is.

 

Ennek alapján a férfi beazonosításra került, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

 

Tekintettel arra, hogy mind az elkövető, mind a sértett kérte a közvetítői eljárásra utalást, ezért a Pécsi Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

 

A közvetítői eljárás lefolytatásának akkor van helye, ha a gyanúsított, illetve a sértett indítványozza annak lefolytatását, illetve ahhoz hozzájárul, a gyanúsított beismerő vallomást tesz, valamint  a bűncselekmény jellegére, a gyanúsított személyére is tekintettel a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható.

 

Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, úgy az elkövetővel szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség