Ádert várták a tüntetők Pécsett - élő videó

2019. március 20. 09:52 2019. márc. 20. 09:52

Áder János köztársasági elnök tartott előadást a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a fenntartható fejlődésről és a klímaváltozásról. A köztársasági elnököt tüntetők fogadták az iskola előtt.

A fenntartható fejlődésről és a klímaváltozásról tartott előadást szerdán délelőtt Áder János köztársasági elnök a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban.

Áder kedden ugyanebben a témában Kaposváron járt, a gondolatait aznap egy szakgimnáziumban osztotta meg a diákokkal.

Áder Jánost érkezése ellen helyi civilek szerveztek tüntetést. Heindl Péter ismert pécsi civil a Facebook-oldalán arról írt, hogy

"a tüntetésre az oda (a gimnáziumhoz - a szerk.) előre láthatólag 10 órára érkező Áder János köztársasági elnöknek a szabadságjogainkat sértő tevékenysége miatt kerül sor és azon minden demokratát örömmel várnak a szervezők. Hosszú lenne fölsorolni, hogy hány olyan törvényt írt már alá Áder szó nélkül, amely polgártársaink jogait sérti és amelynek nincs más célja, mint hogy a hatalom önkényét szolgálja."

A helyszínen nagyjából másfél tucat tüntető jött össze, de érkeztek még az emberek - kollégánk elmondása szerint a rendőri készültség nagyobb a protestálók létszámánál.

A helyszínen készített élő videónkat itt lehet látni:

Pécsi STOP.hu

Áder Jánost várják Pécsett