Beperelték Pávát, Hoppált és a pécsi önkormányzatot a sorosozásért

2018. január 11. 14:44 2018. jan. 11. 14:44

Pert indít a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt és Hoppál Péter ellen a Társaság a Szabadságjogokért a pécsi Emberiség Erejével Alapítvány jóhírnevének megsértése miatt, valamint azért, mert a politikusok hátrányos megkülönböztetésre buzdították a városlakókat az alapítvánnyal kapcsolatban.

Az Emberség Erejével Alapítvány még decemberben jelentette be, hogy jogi lépéseket fontolgatnak az őket démonizáló Soros-ellenes nyilatkozat elfogadása miatt, amit Páva Zsolt, Pécs polgármestere terjesztett a közgyűlés elé.

Most a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tudatta, hogy pert indítanak az Emberség Erejével Alapítvánnyal karöltve Pécs önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen az utóbbi szervezet személyiségi jogainak megsértése miatt. A TASZ közleménye szerint a politikusok megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki - mindezt úgy, hogy a politikusok tényeket ferdítettek el, és valótlanságokat állítottak.

A nyilatkozat - időzítése és szövegezése alapján - az Emberség Erejével Alapítvány elleni állásfoglalás volt: a pécsi alapítvány tanodát üzemeltet és emberi jogi neveléssel foglakozik – sem a pártpolitikához, sem a migrációhoz nincs köze. Az alapítvány a pécsiekért és a régióért, velük együttműködve dolgozik nap mint nap - tért ki erre a közlemény.

A per indítása kapcsán a Pécsi STOP megkereste a pécsi önkormányzatot, amint befut a válaszuk, közöljük.