Csaba István a fideszes képviselőknek: “Mikor fejezik be végre azt a veszélyes játékot, amit a pécsiek egészségével és jövőjével játszanak?”

2024. január 23. 10:50 2024. jan. 23. 10:50

Elkezdődött 2024-es esztendő első közgyűlése, amely első ránézésre egy szokványos ülésnek tűnhet, ugyanis szinte csak technikai jellegű napirendi pontokról szavaznak ma a pécsi városatyák.

Viszont úgy tűnik berobbantották a kampánygépezetet a politikusok és kérdéscunamival indították el a mai közgyűlést a képviselők.

Az elmúlt napokban megint felröppent a hír, hogy a város mellé egy akkumulátorgyárat terveznek építeni, ezért egy Fidesz-közeli közvéleménykutató cég elkezdte gőzerővel meginterjúvolni a pécsieket, hogy mi erről a véleményük. Erre volt kíváncsi a Pécs Jövője-MSZP frakcióvezetője: 

"A napokban egy Fidesz-közeli közvélemény-kutató cég azzal a kérdéssel hívott fel pécsieket, hogy támogatnák-e, ha Pécsre, Pécs közelébe akkumulátor gyár épülne. Az elmúlt években gombamód nőttek ki a földből a kormány által támogatott akkumulátorgyárak, amik működését folyamatos botrányok övezik: dolgozók halálesetei és megbetegedései, a környező lakók életének megkeserítése, elviselhetetlen zaj, faírtás, mérgező anyagok a földben."

"Mindezek tudatában a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség kezdeményezésére mi már egy évvel ezelőtt, hazánkban az elsők között
megszavaztunk egy határozatot, hogy egyetlen olyan gyár megépítését sem támogatjuk Pécsett, ami veszélyes a pécsiek egészségére, környezetére és gyermekeink jövőjére. Megjegyzem: Önök felháborító módon nem támogatták a kezdeményezést, sőt, viccet csináltak egy olyan ügyből, ami nagyon komoly hatással lehet Pécsre és a pécsiekre egészségére évtizedeken keresztül."

Kapcsolódó: Pécs Jövője Frakciószövetség: BYD – eddig tűrtük a hazugságot!

"Önök továbbra is veszélyes játékot űznek a pécsiek egészségével és jövőjével. Emlékszünk még arra, amikor a karlendítő, pécsi fideszes megmondóember azt mondta, hogy Debrecen helyett hozzák inkább Pécsre az akkugyárat, de Önök még mindig nem hajlandóak egyértelműen kimondani azt sem, hogy akkumulátorgyárat építenek-e Bicsérden, most pedig egy közvélemény-kutató cég mögé bújva érdeklődnek, hogy a pécsiek támogatnák-e, hogy egy ilyen gyár épüljön a szomszédba."

"Mi Önökkel ellentétben a döntés előtt kérjük ki az emberek véleményét, nem akkor, amikor már épül a gyár, mint Debrecenben. A pécsiek pedig egyértelműen kimondták: nem támogatják, hogy akkugyár épüljön Pécsre vagy Pécs közelébe" - hívta fel a figyemet Csaba István.
 

Csaba István, aki az alábbi kérdéseket intézte a kormánypárti képviselőkhöz:

Mikor fejezik be végre azt a veszélyes játékot, amit a pécsiek egészségével és jövőjével játszanak?
 

Emellett pedig felszólítom Önöket, hogy fejezzék be a befektetésellenes magatartásukat, és ne terjesszenek olyan álhíreket, hazugságokat az önös politikai haszonszerzés céljából, amivel elrettenthetik a lehetséges pécsi befektetőket (BYD-vel kapcsolatos hazugságok). Az Önök gazdaságfejlesztési politikájának az eredménye az lett, hogy a fideszes városvezetés csődbe vitte a várost, eladósította a pécsieket.