Csaknem 42 millió forintos uniós támogatást kapott Bánki Erik felesége

2017. július 7. 10:48 2017. júl. 7. 10:48

Csaknem 42 millió forintos uniós támogatást kapott Bánki Erik fideszes baranyai országgyűlési képviselő feleségének cége. Ez már nem az első támogatás, tavaly 18,1 milliót kapott. Ugyanakkor a feleség tulajdonában álló mohácsi lovardához is érkeztek uniós és hazai pénzek.

Szivárog a brüsszeli pénzcsap, a fideszes politikusok meg úgy tűnik, hiába próbálnak elugrani a pénzeső elől, csak-csak rájuk vagy a kedves feleségére esik néhány millió.

A Magyar Nemzet cikke szerint az Európai Unió vidékfejlesztési támogatásáért pályázni kellett, ezen nyert például Tiborcz István és testvére csaknem 150 millió forintot.

De Bánki Erik neje is részesült a pályázati támogatásból, a cikk szerint két hete csaknem 42 millió forintot kapott a cége.

Tavaly sem kerülte el az uniós pénz, akkor a Blikk összesítése szerint 18,5 milliót kapott Bánki Erik nejének érdekeltsége támogatásként a Vidékfejlesztési Hivataltól. 2015-ben viszont csak 300 ezer forint jött be innen a kasszába.

Bánki Erik felesége 2014 óta a Mohácsi Lovas Klub Szolgáltató Nonprofit Kft. tulajdonosa, a mohácsi lovardára azóta az Átlátszó cikke szerint több pályázaton több tízmillió forintot nyertek el közvetlenül, vagy közvetve.