Csizmadia Péter ismerőse a 2 embert is elgázoló csapat egyik női tagja

2024. május 19. 09:59 2024. máj. 19. 09:59

"Megdöbbentő, hogy napjainkban ilyen megtörténhet Pécsett. Tegyünk rendet" - így kommentálta és használta fel kampánycélra a Centrum parkolónál történteket Csizmadia Péter, a Fidesz polgármesterjelöltje. Éppen csak arról feledkezett meg beszámolni, hogy a gázolást végrehajtó társaság női tagja, aki az autót vezető férfi édesanyja, a politikus ismerőse.

Két társaság esett egymásnak Pécsen, majd egy autó szándékosan elgázolt két embert az egyik csapat tagjai közül. A rendőrök emberölés kísérlete miatt nyomoznak, több embert előállítottak. 

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a két csoport között egy korábbi nézeteltérés miatt alakult ki a vita, majd nagy hangoskodás közepette az egyik társaság lapátokkal, míg a másik fél egy macsétével fenyegetve próbált érvényt szerezni a maga igazának. Tettlegességre nem került sor, ám

amikor a macsétés páros távozni kívánt, akkor egy, a másik csoporthoz tartozó férfi az autójával a járdára felhajtva, egyértelműen szándékosan, nagy lendülettel, fékezés nélkül elütötte őket.

Ezután a sérültek felálltak, és folytatták a vitát, közben pedig az autós férfi megfordult, és a járdára hajtva megpróbálta ismét elütni az apa-fia párost, azonban azok elugrottak a jármű elől. A sofőr ezután a parkolóba hajtott, megállt, majd átült az anyósülésre, a vezető oldalra pedig beszállt az egyik társa, és elhajtottak. Ezután a társaság fennmaradó része is elmenekült a helyszínről, az elgázolt férfiakat a mentők kórházba szállították – olvasható a police.hu-n.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és rövid időn belül a Rákóczi úton elfogták az autóval menekülő párost, majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra, és megkezdték kihallgatásukat.

Az autóval gázoló férfi édesanyja ismerőse Csizmadia Péternek a Facebookon. 

 

Tehát a Rákóczi úton a rendőrök elfogták az autóval menekülő párost. Az édesanya, aki részt vett a balhéban és látszik is a felvételeken is, ekkor egy Facebook élőadást indított. A felvételen kikérte magának amiért letartóztatták a gázolást végrehajtó fiát. A videóhoz hozzászólók nagy része szerint össze-vissza beszél a történtekről a hölgy. 

 

 

Alapesetben itt véget is érhetne a cikkünk. Viszont Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje jó ötletnek találta politikai térbe emelni a történteket és megpróbálta saját malmára hajtani a vizet. Ha már így tett, akkor nekünk újságíróknak viszont fontos feltárni azt, amiről ő megfeledkezett beszámolni: arról, hogy ismerősök a videó is látható, a balhéban résztvevő hölggyel.

 

Nem csak ismerőse, lelkes rajongója is a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjének.

"Tegyünk rendet" - írja az esettel kapcsolatban Csizmadia Péter. Polgármesterjelölt úr, lehet, hogy először az ismerősi körében kéne rendet tenni, nem? 

 

Forrás: Facebook