Elítélték a Pécs polgármesterét rágalmazó Fidesz-közeli cég ügyvezetőjét

2021. november 9. 10:13 2021. nov. 9. 10:13

A Siklósi Járásbíróság november másodikán jogerős ítéletében elmarasztalta annak a Fidesz-közeli közvélemény-kutató cégnek az ügyvezetőjét, amely kérdéseknek álcázott, Péterffy Attilát rágalmazó mondatokkal hívott fel pécsi választópolgárokat a 2019-es választási kampányban, derül ki az önkormányzat, szerkesztőségünk részére megküldött közleményéből.

Mint írják Péterffy Attila már a választási kampányban vállalásai között tartotta számon a pécsi közbeszéd megtisztítását. Pécs polgármestere választási programjában világosan utalt arra: céljai között szerepel, hogy a politizálás hangneme méltó legyen Pécs városához, következmények nélkül senki ne uszíthasson plakátokon, és ne állíthasson senkiről valótlanságokat, politikai céllal sem. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Ezen az úton fontos mérföldkő a Siklósi Járásbíróság 2021 november másodikán meghozott ítélete, amelyben rágalmazás vétségében bűnösnek találta, és egy évre próbára bocsátotta egy a Fideszhez közel álló közvélemény-kutató cég ügyvezetőjét.

A szóban forgó cég megbízásából 2019 augusztus 14-én, az önkormányzati választások kampányának hajrájában hívtak fel pécsi választópolgárokat. A hívások célja az azokat bonyolító munkatársak elmondása szerint közvélemény-kutatás volt. Ám a témák között olyanok is szerepeltek, amelyek, ugyan kérdés formájában, de azt a hamis látszatot keltették, mintha Péterffy Attila családon belüli erőszakot, illetve gazdasági bűncselekményt követett volna el.

A kérdések ilyetén való feltevése sokkal inkább keltette az akkor még polgármester-jelölt lejáratására alkalmas telefonos kampány, mint közvéleménykutatás látszatát.    

A bíróság véleménye szerint, ha kérdés formájában is, de bűncselekmény elkövetésével vádolták meg az akkori polgármester-jelöltet. A bíróság ezen indoklás alapján megállapította az érintett cég ügyvezetőjének büntetőjogi felelősségét, és rágalmazás vétségében elmarasztalta.

Pécs polgármestere és vezetése változatlanul eltökélt abban, hogy megtisztítsa a közbeszédet, és hogy Pécs ezen a téren is megszűnjön következmények nélküli város lenni. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook