Fél éves baba is meghalt Dombóváron a pénteki viharban

2018. június 9. 08:48 2018. jún. 9. 08:48

Négy ember életét vesztette Dombóváron, amikor egy fa dőlt rá egy autóra péntek este. Az áldozatok között van egy fél éves pici is.

A katasztrófavédelem jelentése szerint a Kórház utcában, egy negyven méteres fa dőlt rá egy autóra. A kocsiban öt ember utazott, négyen közülük életüket veszítették.

A Pécsi STOP úgy tudja, egy kisvaszari család ült az autóban, a kórházból mentek hazafelé, az áldozatok között van egy fél éves baba is. Lapunk kapott fotókat a kidőlt fáról, mely egészségesnek tűnik, a viharos szél csavarta ki tőből:

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere a Facebookon szólalt meg a tragédia kapcsán. Mint írta, arra kér mindenkit, visszafogottan formáljanak véleményt.

"Tények pontos ismerete nélkül sokan írhatnak olyat, amit később már nem úgy gondolnak. A hétvégén abban reménykedtem, hogy a városunk neve azért kap országos visszhangot, mert jól szereplünk a Nemzeti Regattán. E tragédia árnyékában oda nem megyünk."

- írta a polgármester.

"Három napig Dombóvárral fog kezdődni minden híradás. Amióta tudom a hírt, sokat gondolkodom azon, hogy miként viszonyuljunk a sajnálatos esethez. Talán az nem nagy kérés, hogy aki szombaton bulizna, most kivételesen kicsit fogja vissza magát. Tudjuk, sokan halnak meg közúti balesetekben is és akkor nincs ilyen kérés. Mégis, most belülről azt érzem, hogy ez nagyon extrém helyzet, itt most nagyobb szolidaritás kell."

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője, Komlósiné Kiss Anett elmondta: a szomorú esetet a dombóvári rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Tolna megyében heves vihar volt, leszakadt faágak és elektromos felsővezetékek miatt riasztották a tűzoltókat az ország délnyugati részén átvonuló zivatar miatt.

Bonyhádon úttestre dőlt fa miatt volt riasztás, Dombóváron, a Fő utcában faág dőlt az úttestre, a villanyvezeték is leszakadt.