Feljelentést született a pécsi Elios-ügyben

2018. március 8. 12:46 2018. márc. 8. 12:46

Csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen a pécsi Elios-ügy kapcsán Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, baranyai képviselőjelölt.

Mint ismert, Pécsett is az Elios cég végezte anno a közvilágítás korszerűsítésének első ütemét, ám itt az OLAF által vizsgált pályázatokkal ellentétben nem uniós pénzből, hanem milliárdos banki hitelből lett megoldva a beruházás pénzügyi része az önkormányzat oldaláról.

A Zoom.hu cikke szerint Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, baranyai képviselőjelölt szerdán feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a pécsi közbeszerzés kapcsán csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Mint csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján a politikus elmondta, az "OLAF a pécsi közbeszerzést nem vizsgálta, mert nem európai uniós támogatásból, hanem hitelből finanszírozták a felújítást, viszont azoknak az iratoknak az áttekintése nyomán, amelyek nyilvánosak, megállapítható, alapos a gyanú arra, hogy ugyanazok a bűncselekmények történhettek, mint más városokban is. Az Együtt politikusa úgy látja, a közbeszerzések ugyanúgy az Eliosra voltak kiírva, mint a többi nagyvárosban" - olvasható a cikkben.

A Zoom.hu kérdésére a Legfőbb Ügyészség azt válaszolta, eddig nem érkezett se hozzájuk, sem pedig a Baranya Megyei Főügyészséghez, illetve a Központi Nyomozó Főügyészséghez feljelentés a pécsi ügyben.