Futás a beteg gyermekekért

2023. december 4. 14:00 2023. dec. 4. 14:00

Szombaton a FutaPécs Sportegyesület és a Civil Központ közös jótékonysági futást rendezett. Az esemény célja az volt, hogy adományokat gyűjtsenek a Pécsi Kórháziskola Alapítványnak.

A sport és az adakozás összefonódott a FutaPécs SE hagyományos karácsony előtti örömfutásán. Az idei jótékonysági eseményt a Adventi Civil Börze 2023 program keretében rendezték meg szombaton a volt Szivárvány Gyermekház előtti területen. A résztvevő futók ezúttal a Pécsi Kórháziskola Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat, beleértve írószereket, papírokat, dekorációs kiegészítőket, játékokat és persze egy kis édességet is.

A rendezvényen olyan tárgyak gyűltek össze, amelyek az alapítványnál gyorsan fogyó eszközök. A gyerekek a foglalkozásokon készített alkotásaikat magukkal vihették, ezért folyamatosan szükség van új alapanyagokra. A gyűjtés kifejezetten fontos segítség az alapítványnak, különösen a karácsony előtti időszakban. Az adományoknak köszönhetően a gyermekek szabadon kibontakozhatnak az alkotás és ajándékkészítés területén.

A FutaPécs SE évek óta rendezi meg ezt az eseményt, ami az idei résztvevői szám tekintetében rekordot döntött. A jelenlévők és távolról adományozók száma mintegy 150 fő volt.

fotó: Csuka László

Forrás: PécsMa