Harmadik alkalommal lesz látható a Pécsi Autósport és Családi Fesztivál

2024. július 3. 09:50 2024. júl. 3. 09:50

Július 6-án, szombaton minden a benzingőzös hangulatról és a kerékcsikorgásról fog szólni a Lauber környékén - írja a pecsma.hu.

Az elmúlt években kétszer rendezték meg Pécsett az Autósport és Családi Fesztivált. Az esemény, amely pécsiek ezreit vonzotta, egy szlalomversenysorozat része. A szervezők a várossal és a PSN Zrt.-vel együttműködve úgy alakították ki a programot, hogy minden családtag számára szórakoztató legyen.

– Természetesen a szlalomverseny lesz az esemény gerince , már csak azért is, mert ez a versenytípus épp reneszánszát éli – mondta el a főszervező, Király Gábor. – Ez jól látszik az eddigi nevezésekből is, hiszen az ország minden szegletéből már több mint kilencven versenyző jelezte, hogy itt lesz. A szombat reggeli, helyszíni regisztrációkkal együtt legalább százan indulnak majd a viadalon.

A pécsi Autósport és Családi Fesztivál ismét a Lauber Dezső Sportcsarnok előtti területen kerül megrendezésre. A Veress Endre út a Megyei úttól egészen a Jégpálya előtti szakaszig lezárásra kerül a szlalomverseny idejére. A versenyzők tíz kategóriában indulnak, a leglátványosabb elemként pedig a Lada-show várható.

A gyermekek számára légvár, kerékpáros ügyességi verseny, és oldtimer autók kiállítása lesz, így mindenki találhat kedvére való programot – mondta Király. Többezer vendégre számítanak, lesznek büfék, és a Sportcsarnok mosdói is nyitva lesznek. Egy színpadot is felállítanak, ahol autósport szakértőkkel beszélgetnek majd.

A program szombaton reggel 9 órakor kezdődik és várhatóan 17-18 óra között ér véget. Az útlezárások 6-19 óra között érvényesek, amelyek nemcsak az autós, hanem a buszforgalmat is befolyásolják.

 

Forrás: PécsMa