Hétvégén újra megrendezik a Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivált

2024. szeptember 4. 13:29 2024. szept. 4. 13:29

Idén is kulturális programokkal és finomságokkal várja a pécsieket a Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivál. A városban élő nemzetiségek szeptember 7-én, a Széchenyi téren mutatják be újra hagyományaikat.

A Pécsen élő nemzetiségek hagyományaik és kultúrájuk révén szorosan kötődnek a városhoz. Ezt a fesztivált, ahol a nagyközönség előtt is bemutathatják értékeiket, a Nemzetiségi Tanács és a Pécsi Nemzetiségi Önkormányzatok közösen hívták életre. A rendezvényt hagyományosan szeptember első hétvégéjén tartják, és az idei alkalom már a negyedik lesz.

 

A színpadon változatos kulturális programok várják a közönséget táncos és zenés előadásokkal. Fellép többek között a Bánát Néptáncegyüttes, a Nur Együttes és a Tanac Kulturális Egyesület. A nemzetiségek kultúráját és hagyományait a téren felállított sátraknál is megismerhetjük, ahol kézműves termékekkel és foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Emellett a gasztronómiai élvezetek kedvelői is találnak kedvükre valót, hiszen a nemzetiségek ízletes ételeit is megkóstolhatják. A napot egy estén át tartó utcabál zárja.

 

További információk a fesztiválról az esemény és a pécsi Nemzetiségi Tanács Facebook oldalán találhatók.

 

 

Forrás: PécsMa