Ismét sikeres a Dönts Velünk! - több ezren szavaztak a pécsiek ötleteire

2024. október 10. 14:02 2024. okt. 10. 14:02

A pécsiek aktívan formálják a város jövőjét: a „Dönts velünk!” program szavazása a hónap elején indult, és már több ezer szavazat érkezett az ötletekre. Akik még nem szavaztak, azok október 31-ig még megtehetik.

 

A közösségi költségvetést idén 100 millió forintos kerettel hirdette meg az önkormányzat. Ennek az összegnek a sorsáról dönthetnek most a városlakók, a hónap végéig bárki beleszólhat abba, milyen fejlesztések valósuljanak meg lakókörnyezetében. A felhívás ismét megmozgatta a pécsieket, hiszen alig több mint egy hét telt el a szavazás kezdete óta, de az érvényes szavazatok száma már meghaladja a 4400-at - írja a PécsMa.

A legaktívabbak a 4. zóna lakói, ide érkezett a szavazatok több mint 30 százaléka. Jelenleg az Aranyhegyi Panzió közösségi térré alakítása élvezi a legnagyobb támogatást. Az 1. zónában, a belvárosban a Miyawaki-minierdő telepítése keltette fel a legnagyobb érdeklődést, míg az uránvárosi 2. zónában az esőkert létrehozása a legnépszerűbb ötlet. Azonban a maradék időben még változhat az állás, a szervezők szerint minden szavazat fontos lehet.

A „Dönts velünk!” program keretében október 31-ig lehet szavazni, és idén minden résztvevő két voksot adhat le: egyet a saját lakózónájában, a másikat egy szabadon választott zónában. A szavazás egyszerűen zajlik, két módon is lehetséges: nyomtatott szavazólapon a Pécsiség Pontokon vagy online, a program hivatalos weboldalán keresztül.

 

Forrás: PécsMa