Kampányvideóval segíthette Pécsen a Fidesz a független képviselőjelöltet - videó

2023. január 26. 16:05 2023. jan. 26. 16:05

Milyen segítséget kaphatott kampányához a Fidesztől a tavalyi választásokon „függetlenként” induló Bognár Szilvia? Vajon Pécsen tényleg bevet módszereket a kormánypárt arra, hogy megossza az ellenzéki szavazókat? Erre kerestük a választ.

Több olyan tény áll rendelkezésünkre, amely arra utal, hogy az egykori DK-s alpolgármester, majd függetlenként induló országgyűlési képviselőjelölt Bognár Szilva kampányvideóját egy és ugyanazon személy készíthette el, mint a fideszes kihívójáét, Kővári Jánosét. 

Az újfent „Tiszta Kezek” frakcióban politizáló képviselő asszonynak nem is akármilyen Fidesz közeli személy állhatott rendelkezésére. Tóth Róbert, Kővári János kommunikációs munkatársa - aki annak kampányában végig aktívan tevékenykedett - és aki 2019-es pécsi önkormányzati választáson fideszes-öpés színekben bukott el az egyéni választókerületében. 

Többszöri írásos megkeresés után, a pécsi közgyűlés szünetében, a Városháza egyik folyosóján próbáltuk utolérni Bognár Szilviát a kampányvideójával kapcsolatos kérdéseinkkel. Az eredmény magáért beszél: 

 

 

Szerző: Bogos Csaba